Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Prvi prvostupnici sestrinstva

21.09.2010. 22:00
Prvi prvostupnici sestrinstva


Odjel za zdravstvene studije u Zadru jučer je dobilo prvih četvero prvostupnika sestrinstva. Naime, njih četvero je jučer obranilo svoje završne radove i time završilo prvi stupanj studija sestrinstva.
Završne radove su obranili Darko Pekić s radom “Prevencija infekcija kirurške rane u Općoj bolnici “Hrvatski ponos” Knin u razdoblju od 2007. do 2009. godine” i Marija Štefančić “Nadzor i prevencija Meticilin rezistentnog staphylococussa aureusa (MRSA) u Općoj bolnici Zadar u razdoblju od 2005. do 2009. godine”.
Svoje završne radove također su obranili Vesna Radas s radom “Prevencija infekcija dekubitalnih rana u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru u razdoblju od 2007. do 2009. godine”, te Jurica Knez, “Prevencija infekcije kirurške rane u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru u razdoblju od 2007. do 2008 godine”.
Mentor za završne radove je bio prof.dr.sc. Boris Dželalija. Studenti su odgovarali pred povjerenstvom kojim je presjedao mr.sc. Alan Medić, a u kojem su još bili Dželalija kao mentor te dipl.med.tech. Ivana Gusar.
 – Ovo su prve četiri obrane završnih radova na studiju sestrinstva nakon kojih studenti stječu zvanje prvostupnik u sestrintvu. Ovaj studij je započeo prije tri godine i ovo su prvi kandidati. Ovo je prvi put da je u Zadru pokrenut studij iz biomedicine i zdravstva nakon 1805. godine, kada je u Zadru djelovalo prvi hrvatski studij medicine, rekla je Mira Klarin, pročelnica Odjela za zdravstvene studije.
Alan Medić, predsjednik povjerenstva na obrani završnih radova, je rekao da će uskoro uslijediti još obrana radova te da su zadovoljni rezultatom kojega su pokazali kandidati.