Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Zadar bolji i od srpskog A-1 ligaša

21.09.2010. 22:00
Zadar bolji i od srpskog A-1 ligaša


Prvo je poluvrijeme bilo veoma zanimljivo s aspekta igre i kretanja rezultata. Odmah treba reći da je Zadar, nakon što je 8:2 okrenuo u 8:12, do kraja druge četvrtine držao prednost, kontrolirao je igru i uspio na odmor otići sa šest koševa prednosti. To je svakako jedne vrste dobitak zato što je zadarska momčad imala intervale slabosti, posebno jedan u drugoj četvrtini kad nije bilo dovoljno dobrih napadačkih rješenja, to jest kad je realizacija bila slaba. Dogodilo se to u razdoblju kad se odmarao Car, sinoć praktički jedini igrač koji u nekoj mjeri može biti razigravač, pa je igra u napadu ‘šepala’, a nije bilo ni pogođenih trica kao u prvoj četvrtini. Opet, dobro je što su unatoč problemima Zadrani uspjeli prednost i zadržati, kao što je dobro i korisno bilo istodobno vidjeti kako se na razigravaču snalaze malo Olivari, malo Batur, čak i Perinčić u nekoliko navrata.
Baš je on, Hrvoje Perinčić, pridonio da u prvoj četvrtini gosti počnu odmicati na veliku razliku. Pogodio je dvije uzastopne trice i ubacio još dva poena za 13:26, što je bio i rezultat prve četvrtine. Treba spomenuti i da su u prvom poluvremenu solidno izdanje imali Marčinković i Bilan, kao i Dundović koji se iskazao kad je skočio u napadu i zaradio nesportsku pogrešku suparničkoga igrača iz čega je Zadar ubacio četiri poena, sva četiri Dundović. Maloprije spomenute slabosti, od nepravodobnog pokrivanja svoga čovjeka, do dvaput nepotrebno izgubljenog vremena u napadu, pridonijele su da Mega Vizura u drugoj četvrtini dođe na sasvim pristojnu razliku.


U odnosu na prvo poluvrijeme Mega Vizura u drugom je još jače pritiskala. Zadrani su imali podosta muke othrvati se tom pritisku, a povremenu su ratovali i protiv sudačkoga kriterija kojim je, na primjer, Mega Vizura bila protežirana. Kao momčad koja stiže rezultat, domaćin je u drugom poluvremenu do 27. minute imao svega dva prekršaja! No, odlično je što su se Zadrani prilagodili i tomu, što nisu – osim Golemca – puno prigovarali i gledali su svoja posla. Još se jedan veliki problem pojavio, kad je Marko Car u 24. minuti dobio četvrti prekršaj. Dosuđen mu je u napadu u čistoj situaciji, mogao je Car dodati ili nešto drugo, on se zabio u suparnike i umjesto da Zadar tada ode na deset razlike, domaćin je smanjio na 37:43, pa na 39:43 i opet je postalo ‘čupavo’, valjalo je prednost čuvati, a po mogućnosti i povećati.
Trend relativno rijetkog poentiranja nastavljen je i u drugom poluvremenu pri čemu je Zadar bolje prošao jer nije dopustio Mega Vizuri da se razmaše, da lako ubacuje s različitih pozicija, a posebno to nije dopustio u zadnjoj četvrtini u kojoj je Jusupova momčad na kraju, što je velika stvar, triput ubacila tricu i tako potpuno izbacila domaćina iz takta. Dvaput je za tricu poentirao Šime Olivari, što je na neki način bila i nagrada za njegov golemi trud i dobar učinak u obrani, a jednom je tricu ubacio Dundović. Inače, trice je Zadar lako ubacivao na početku i na kraju utakmice, a ako treba u nečemu tražiti zamjerku, onda je to činjenica da je u nekoliko navrata Zadar nepotrebno ‘ušao’ u 24. sekundu napada a da nije pripremio nikakvo rješenje.


 
MEGA VIZURA – ZADAR 63:73




(13:26, 18:11, 16:16, 16:20)
Zemun – Dvorana Mala Vizura. Gledatelja: 100. Suci: Mrdak, Mažić i Milojković (svi Srbija)
Mega Vizura: Milisavljević 13 (4 – 4), Riboškić 6, Cvetković 9 (3 – 3), Matović 10 (1 – 2), Vujović 2, Luković 4, Dramićanin 3 (0 – 2), Reljić, Maravić 12 (4 – 4), Demčešen, Nikolić 4, Riznić. Trener: Vlada Vukoičić
Zadar: Car 10 (3 – 4), Batur, Golemac 5 (2 – 3), Perinčić 10, Dundović 9 (4 – 4), Marčinković 10 (2 – 3), Olivari 10, Brown 11 (3 – 4), Peltzmann, Bilan 8, Vlaić. Trener: Danijel Jusup


 VLADOVIĆ GLEDATELJ


U zapisniku  nije bilo Jakova Vladovića. On je na kratkotrajnoj poštedi, odnosno na oporavku zato jer je u utakmici s C. zvezdom ozlijedio gležanj. Hoće li nastupiti protiv Partizana, odlučit će se tijekom jutarnjega treninga.


 PO ZEMUNU AMO-TAMO


Košarkaški klub Mega Vizura (član sportskog društva u kojem su još odbojkaši, rukometaši…) projekt je privatne naravi u čemu je glavni bivši košarkaš beogradskog Radničkog Miodrag Ražnjatović, starijim ljubiteljima košarke znan iz zlatnoga doba tzv. jugoslavenske škole. Direktor je Dejan Milojević, donedavno aktivni igrač, a trener Vlada Vukoičić. Klub na raspolaganju ima tri dvorane, Malu i Veliku Vizuru i Sport Vizuru, a jučerašnja se utakmica igrala u Zemunu, u Maloj Vizuri. Dvorana ima sve uvjete, opremljenu teretanu, te jednu pomoćnu, te kafić koji dobro radi, a cijeli je objekt napravljen za nekih 100 tisuća eura. Momčad Zadra iz svoje je baze u Kovilovu krenula relativno rano da bi stigla na vrijeme, nije se baš ni lako kretati zemunskim uskim prometnicama. Migin je autobus zato i stao nedaleko dvorane, a parkiran je bio u neposrednoj blizini nogometnog igrališta FK Zemun.


 
 
 
 
Vladović gledatelj