Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Sredina ljestvice rukometašima Biograda je realni cilj

21.09.2011. 22:00
Sredina ljestvice rukometašima Biograda je realni cilj


Naglasak ćemo ove sezone staviti na domaće utakmice, međutim to ne znači da ćemo na gostovanja odlaziti s bijelom zastavicom. Ako se ukažu prilike, naravno da ćemo ih nastojati iskoristiti


Nismo odigrali najbolje. Kada smo u prvom poluvremenu uspjeli povezati nekoliko akcija i odlijepiti se na četiri gola razlike, utakmicu nismo odveli u mirnije vode, već smo dopustili Crikvenici da se vrati. Isto je bilo i kod rezultata 30:25, u samoj završnici. No na kraju je najvažnije da smo pobijedili, da smo uzeli prve bodove i dobili samopouzdanje za nadolazeće susrete – govori Ivan Buovac, lijevi vanjski rukometaša Biograda, osvrćući se na prvoligaški debi momčadi iz kraljevskog grada pred domaćom publikom.
Buovac je u subotu sa 12 pogodaka bio prvi strijelac dvoboja drugog kola, a odgovornost je preuzimao u trenucima kada su Kirci najviše prijetili. Za momčad će pak reći da u nastavku prvenstva može i treba dati više.
– Vidi se da još nemamo snage i da se trebamo još bolje posložiti. U prvom i u drugom poluvremenu smo imali dva drastična pada u igri, a oni su posljedica kasno započetih priprema. Trebamo se potruditi da imamo što manje oscilacija: eliminirati ih nastavkom kvalitetnog rada na treninzima.
Znači, zadovoljni ste načinom na koji novi trener Zoran Mikulić vodi sastav.
– Da. Mikulić je veliki radnik i stručan trener koji konstantno traži disciplinu i maksimalno zalaganje. S njim nikad nije dosadno na treninzima – odgovorio je Buovac, dodavši i kako mu je žao što Tomislav Šarić, bivši strateg ‘plavih’, nije ostao barem na nekoj od klupskih funkcija.
Upitali smo ga i kako su se u novoj sredini snašli Kristijan Brkljača i Ivan Cota, koji su ovog ljeta pristigli iz susjednog Zadra.
– Brkljača na desnom vanjskom i Cota na vratima daju dimenziju više našoj igri. Obojica su već dokazali kvalitetu, te se nadam da će je i dalje nastaviti potvrđivati. Drago mi je da su se odlično snašli u Biogradu i da ih je momčad jednako tako prihvatila.
Pred vama su sada dva teška gostovanja: u Županji i u Labinu. Možete li do pozitivnog rezultata u utakmicama u kojima će uloga favorita i teret imperativa biti na suprotnim stranama?
– Naglasak ćemo ove sezone staviti na domaće utakmice, međutim, to ne znači da ćemo na gostovanja odlaziti s bijelom zastavicom. Ako se ukažu prilike, naravno da ćemo ih nastojati iskoristiti. Utakmica trećeg kola u Županji će biti izuzetno teška, jer Županja je jedan od favorita za vrh ljestvice, no moramo se potruditi dokazati da nismo došli samo odraditi gostujuću obvezu.
Tko je po vama još aspirant na jedno od prva dva mjesta – kandidat za plasman u Premijer ligu?
– Smatram da je najizgledniji i najozbiljniji kandidat Vidovec, koji je puno uložio u ovu sezonu, te da će Županji ozbiljno konkurirati Medveščak.
A Biograd? Gdje ga vidite na kraju sezone?
– Nadam se u sredini ljestvice, negdje oko sedmog-osmog mjesta. Takav je plasman realni cilj za ovu momčad. Imamo kvalitetnog trenera i kvalitetan sastav – preduvjete za ostvarenje ambicija.


 IGRAČ, TRENER I SUDAC




Paralelno s nastupima za momčad iz kraljevskog grada, Buovac će ove sezone biti okupiran trenerskim i sudačkim obvezama. Prvi je strateg Ženskog rukometnog kluba Biograd, ekipe koja će 2011. provesti u uigravanju za Treću ligu, dok će u istom rangu natjecanja, ali u muškoj konkurenciji, biti jedan od djelitelja pravde.


 PRVA HRL


Rezultati 2. kola: Biograd – Crikvenica 31:30, Mladi rudar – Županja 28:23, Đakovo – Ivančica Ivanec 32:27, Osijek – Brod 33:23, Vidovec BIOS – Umag 31:24, Medveščak NFD – Senj Wallenborn 34:28, Dugo Selo – Moslavina 30:29.
Redoslijed: 1. Vidovec BIOS 4, 2. Medveščak NFD 4, 3. Dugo Selo 4, 4. Đakovo 4, 5. Osijek 2, 6. Županja 2, 7. Umag 2, 8. Mladi rudar 2, 9. Senj Wallenborn 2, 10. Biograd 2, 11. Moslavina 0, 12. Ivančica Ivanec 0, 13. Crikvenica 0, 14. Brod 0 bodova.
U 3. kolu (24./25. rujna) igraju: Županja – Biograd, Moslavina – Mladi rudar, Umag – Dugo Selo, Brod – Vidovec BIOS, Ivančica Ivanec – Osijek, Senj W. – Đakovo, Crikvenica – Medveščak.