Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Kosor iznenadno otkazala let s Karamarkom u Rim

Autor: Dražen Ciglenečki

21.09.2012. 22:00
Kosor iznenadno otkazala let s Karamarkom u Rim

Foto: Filip BRALA



Nije bilo nikakvog šikaniranja gospođe Kosor, dapače. Ona je tražila da joj stranka plati avionsku kartu za u poslovnoj klasi, sobu u hotelu Minerva s pet zvijezdica i dnevnice. Sve smo to ispunili


Jadranka Kosor nije otputovala u Rim gdje je u petak i subotu trebala biti na kongresu Europske pučke stranke. Upravo na tom skupu bivšoj premijerki prestaje mandat jednog od 17 potpredsjednika EPP-a, dobila je poziv organizatora, ali je iznenadno ipak otkazala put.
– Nisam otišla u Rim zbog ozbiljnog razloga, jednom ću možda otkriti o čemu se točno radilo, međutim sada to ne želim, sve je što nam je jučer htjela reći Jadranka Kosor. Nije nam pojasnila niti jesu li posrijedi privatni razlozi.
Odgovor smo pokušali pronaći u HDZ-u. U zadnje vrijeme događa se da Jadranku Kosor njezine stranačke kolege ne pozivaju na manifestacije poput svečane sjednice skupštine Virovitičke županije, koje je ona počasna građanka, ili Vinkovačke jeseni, ali u HDZ-u tvrde da su u vezi s Rimom učinili sve što je donedavna predsjednica zahtijevala.
– Nije bilo nikakvog šikaniranja gospođe Kosor, dapače. Ona je tražila da joj stranka plati avionsku kartu za u poslovnoj klasi, sobu u hotelu Minerva s pet zvijezdica i dnevnice. Sve smo to ispunili, unatoč teškoj financijskoj situaciji u HDZ-u za koju nije krivo današnje vodstvo. Rezervirali smo joj kartu i gospođa Kosor trebala je otputovati u Rim u četvrtak poslijepodne istim letom kao i naše stranačko izaslanstvo u sastavu Tomislav Karamarko, Milijan Brkić, Davor Stier i prevoditeljica. S tim da su oni išli ekonomskom klasom. Uplatili smo bivšoj premijerki i sobu u Minervi, u kojoj se održava kongres EPP-a, a predsjednik stranke i ostali iz izaslanstva odsjedaju u hotelu sa četiri zvijezdice. No, u utorak je gospođa Kosor otkazala put bez objašnjenja, rekla nam je glasnogovornica HDZ-a Silvana Oruč Ivoš.
Inače, sudionike kongresa jučer je primio talijanski predsjednik Giorgio Napolitano, a danas će biti u audijenciji kod pape Benedikta XVI.