Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Potop Zadra na Stanovima, Zebić podnio ostavku

Autor: Šime Ćurko

21.09.2012. 22:00
Potop Zadra na Stanovima, Zebić podnio ostavku

Foto: Filip BRALA/PIXSELL



Utakmica je počela, a Zadrana – nigdje. Istina, na terenu je bilo 11 igrača u plavim dresovima, ali igrali su samo oni u žutoj kombinaciji. Pitamo se, a gdje je Zadar? Kažu, eno ih na travnjaku. Pa zašto onda ne igraju, pitamo se? Odgovora nema. Na tribinama takav muk da se mogao čuti razgovor igrača, uopće atmosfera koja je dala naslutiti da se ovaj Zadar “ozbiljno” sprema za niži rang.
Ali protivnik igra, itekako igra i zabija golove. Najprije 0:1, pa nakon 25 minuta već 0:2. Tek nakon toga vidjeli smo da su i plavi tamo dolje, negdje na terenu. I eto nakon pola sata i prvog udarca prema golu Intera. Pokušaj Župana sa vrha šesnaesterca nakon kornera bio je prvi glas da su i domaćini tu negdje. I kada bi Zadar nešto ušićario prema naprijed Krševan Santini na golu gostiju imao je prvovremene reakcije. A taj isti Santini godinama se motao “oko Stanova” i nikome nije bio zanimljiv…
Nego, što se dalje događalo u subotu navečer na Stanovima? Žuti su od početka shvatili što im je činiti i svaka njihova akcija zvonila je Zadranima za uzbunu. No, tu uzbunu nitko nije čuo, pa je Oršić i nakon sjajnog prodora kod drugog gola i dalje sijao opasnost kako je htio. Vidjela je i zadarska publika da je Oršić igrač od formata pa su njegovi potezi donosili pljesak s tribina. Kad već nije bilo druge prilike navijači su shvatili da ruku mogu zagrijati samo ako pozdravljaju poteze gostiju. Bila je to zadarska pačja škola u kojoj su plavi učili i učili, a ništa nisu – naučili. Zaspao je i Dalibor Zebić na klupi jer nakon onakvog početka utakmice svoje momčadi mogao je (možda i trebao) uvesti nekoga s klupe već u prvom poluvremenu.
Zadar je u drugih 45 minuta ušao sa Suraćem i Vasiljom u sastavu, ali i znatno angažiranijim igrom. Trenutak inspiracije domaćih, za vrijeme kojeg su postigli i pogodak, trajao je 15-ak minuta. Inter je tada pogodio za 3:1 i sve se nastavilo po starom. Još su Jurić i Budimir dodali dva gola za potvrdu potpune katastrofe domaćih. Razumljiva je bila reakcija s tribina s kojih nije ni bilo zvižduka već je dio gledatelja jednostavno otišao kući. Ovaj je Zadar doista teško gledati. A taj se film na Stanovima vrti od početka sezone.


 ZADAR – INTER 1:5


ZADAR – Stadion Stanovi. Gledatelja: 1.000. Sudac: Dalibor Mlakar (Zagreb) 6,5. Pomoćnici: Igor Krmar (Zagreb) i Mario Pepur (Split). Strijelci: 0:1 Budimir (10′ – 11 m), 0:2 Budimir (24′), 1:2 Mršić (50′), 1:3 Oršić (58′), 1:4 Jurić (65′), 1:5 Budimir (85′). Žuti karton: Gluić, Župan, Vasilj (Zadar); Budimir (Inter).
ZADAR: Gluić 5, Brnadić 5 (od 64′ Gržan 5), Jerbić 5, Bilen 5, Sarić 5, Župan 5 (od 46′ Surać 5), Begonja 5, Mršić 5, Bilaver 5 (od 46′ Surać 5), Jolić 5, Ivančić 5. Trener: Dalibor Zebić.
INTER: Santini 7, Plazanić 6,5, Batur 6,5 (od 86′ Blažević), Bagarić 6,5, Kramarić 6,5, Milardović 6,5, Mlinar 6,5, Matko 6,5 (od 64′ Jurić 7), Šarić 6,5, Oršić 8 (od 47′ Gorgiev), Budimir 8. Trener: Borimir Perković.




 GOLOVI


9′ (0:1) – Matko je utrčao po desnoj strani iz drugog plana i sam krenuo prema vrataru Gluiću. Zadrani nisu uspjeli postaviti zaleđe i Matku se otvorio brisani prostor pred golom Zadra. Jedina prepreka bio mu je Gluić, koji ga je zaustavio prekršajem. Klasičan jedanaesterac kojeg je Budimir pretvorio u pogodak za vodstvo gostiju.
24′ (0:2) – Oršić je u stilu Messija prošao po lijevoj strani, nanizao nekoliko zadarskih “kamenih svatova” i kad je izašao pred Gluića gađao je suprotnu vratnicu. Gluić je loptu kratko odbio nakon čega je na nju natrčao Budimir čiji je udarac Jerbić pokušao blokirati na crti, ali je kapetan Zadra s loptom završio u mreži.
1:2 (51′) – Mršić je izveo slobodni udarac sa 25 metara. Bila je to “žabica” koju je netko u gužvi pred golom Santinija dodirnuo. Dovoljno da prevari vratara gostiju i završi u mreži.
1:3 (58′) – Gosti su malonogometnom akcijom izbacili iz igre cijeli zadarski zadnji red. Oršić je izbio sam ispred Gluića koji mu je istračo u susret. No, Oršić je bio precizan i prizemnim udarcem pogodio suprotnu malu mrežu.
1:4 (65′) – Oršićeva lopta pronašla je Jurića koji je trenutak prije ušao u igru. Oko Jurića nigdje nikoga, pa je u prvom dodiru s loptom igrač gostiju postigao pogodak. Jedan udarac, jedan gol. Statistika za pet. 
1:5 (85′) – Zadar se sasvim raspao. Iskoristio je to Budimir i postigao svoj treći pogodak. Ne treba ni napominjati da je Interov strijelac bio sam ispred Gluića.