Veliki projekt koji treba zaživjeti

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Autor: 
Marin GOSPIĆ
Izložba ostaje otvorena do 4. listopada

Nakon završetka natječaja i izabranog pobjedničkog rada za dio Novog kampusa prekjučer je u crkvi sv. Dominika otvorena izložba radova pristiglih na natječaj.

Rektor Sveučilišta u Zadru na odlasku, dr. sc. Ante Uglešić prisjetio se početaka projekta Novi kampus, na kojem su, kako je kazao, radili mnogi.

Najbolji rad jednoglasno izabran

- Svaki čovjek kad počne nešto raditi ima želju da to uspije. Od samih početaka, kad smo krenuli, prije nekoliko godina do ovoga danas kada imamo dvije stvari, vidimo početak ostvarenja. Ovo je drugi natječaj, na prvom smo imali sveučilišnu knjižnicu. Ova dva projekta imaju izuzetnu važnost, posebno ovaj vezan uz studentski standard. Imat ćemo nove studentske paviljone, restoran, smještajne kapacitete za buduće poslijediplomske studente te nastavnike. S druge strane, tu su zgrade odjela koje će kao znanstveno-inovacijski centar umnogome doprinijeti razvoju zadarskog Sveučilišta. Zahvalio bih svima koji su nam pomogli da dođemo do ovog projekta, prije svega Društvu arhitekata Zadra koji su tako savršeno proveli natječaj da je nama, članovima Ocjenjivačkog suda bilo lijepo raditi nekoliko dana, imali smo sve pripremljeno. Također, zahvala i članovima stručnog povjerenstva koje je pomoglo i dovelo do toga da smo vrednovali, gledajući u svemu biti objektivni, te smo izabrali najbolji rad, istaknuo je rektor Uglešić napominjući kako se kreće dalje s projektima.

- Čuli smo lijepe ambicije, ali ne samo nadu, već i prve korake prema realizaciji tih ambicija. Ovaj rad je jedan od tih koraka, u cijelom mozaiku. Imali smo veliku sreću da smo mogli pronaći rad unutar pristiglih, a bilo je teško očekivati da će stići toliko radova jer je ljeto. Ovo je definitivno najbolji unutar velikog broja pristiglih, kazao je Emil Šverko, predsjednik Ocjenjivačkog suda, ističući kako su jednoglasno izabrali najbolji rad. On nije samo najbolji rad među ovih dvanaest, kazao je, već apsolutno najbolji u jednoj kategoriji, izvanredan rad koji će dati jedan pečat cijelom projektu.

Prvu nagradu osvojio je rad autora Vedrana Pedišića, koji je cijeli projekt pripremio sa suradnicima Mladenom Hofmannom, Ivom Marjančević Vuksanić i Antonijom Milovac. Pedišić je istaknuo kako je riječ o velikom projektu, za koji se nada da će dobro ispasti i prije svega zaživjeti.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno