Za kraj rujna - plovidba oko Otoka ljubavi

Slika korisnika admin
Autor: 
triatlon
Arif SITNICA

Nakon prošlogodišnjeg, uspješnog Promo supersprint triatlona u Svetom Filipu i Jakovu i ove godine, uoči blagdana Svetog Mihovila, održat će se treći po redu i nešto zahtjevniji Sprint triatlon pod istim nazivom - Otok ljubavi. Do sada imamo prijavljeno 50-tak sudionika i to ne samo domaćih ljudi, već i gostiju iz cijele Hrvatske pa i inozemstva koji se još uvijek tu odmaraju ili će pak, doći u Sveti Filip i Jakov, ovu subotu 24. rujna, samo zbog Triatlona - rekao je tim povodom na jučer održanoj konferenciji za novinare predsjednik Triatlon kluba Zadar Ivan Gobin.

Dodao je kako se Klub kao organizator, ali i pokrovitelji Turistička zajednica Općine Sveti Filip i Jakov, Zadarska županija, Udruga Napredak i Ilirija d.d. nadaju kako će s vremenom ovaj Kup prerasti u državno prvenstvo.

- Želja i cilj nam je da to preraste u Državno prvenstvo, ali otvoreno ne samo za triatlonce, već i rekreativce i da se sudionici mogu prijavljivati i za štafetu, pa se mogu izmjenjivati u disciplinama - objasnio je Gobin.

I ovogodišnji triatlon održava se posljednje subote u mjesecu, 24. rujna, a počinje u 10.30 sati aquatlonom za djecu. U podne starta triatlon za odrasle, odnosno sve sudionike i to plivanjem na 750 metara, biciklom 20 km i trčanjem pet kilometara na ruti s rive u Svetom Filipu i Jakovu, pa obalom do centra Turnja i natrag u dva kruga.

Klara Eškinja Glavan, direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Općine Sveti Filip i Jakov naglasila je kako se ovaj Triatlon do sada, pokazao kao pun pogodak te je dodala kako vjeruje da će postati i prepoznatljiv turistički, filipjanski brend.

- Cilj ove sportsko-turističke manifestacije u prvom redu je produljenje sezone. Naime, tijekom ljeta imamo puno raznih manifestacija, ovom želimo i u rujnu zadržati goste. Nastojat ćemo da iz godine u godinu rastemo i uz pomoć pokrovitelja i sponzora privučemo što veći broj sudionika triatlona, ali i njihovih obitelji koji bi možda mogli dobiti povoljnije paket aranžmane i posjetiti nas. Mislim da je ovo jedna lijepa priča uoči obilježavanja Svjetskog dana turizma 27. rujna i Dana Svetog Mihovila 29. rujna - rekla je direktorica TZ u Svetom Filipu i Jakovu Klara Eškinja Glavan.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno