Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Jukić: Škrljevo smo slomili našim ritmom

22.09.2020. 06:19


Vrijedi li više +40 Zadra protiv Šibenke na Višnjiku, ili +31 Sonik-Puntamike na gostovanju u Rijeci protiv Škrljeva, čak i pred određenim brojem navijača Škrljeva? U redu, uopće se ne treba tražiti od-govor na to pitanje. Ono što je najvažnije, oba zadarska kluba su krenula dominantno u sezonu. Dok se od Zadra očekivalo da neće imati problema sa Šibenkom, ipak je malo iznenađenje toliko visoka pobjeda Sonika u gostima. No, Puntamičani su ove sezone skupili izuzetno dobru momčad i to zaista dobro sada izgleda. Jakov Vladović i Dino Palčić su na jedinici, a to može odigrati naravno i Teo Petani koji je koristan na obje bekovske pozicije. Vani su još Marin Vručinić, Lovre Runjić, Filip Jošić te Sandro Rašić koji može odigrati tri i četiri. Jaki su Puntamičani i u reketu gdje je povratnik iz Belgije Josip Jukić glavna snaga, a na četvorci su prošle sezone doveli Tomislava Cvitkovića koji je vrlo brzo postao jedna od glavnih karika ove momčadi. A treba spomenuti da Marino Šarlija se također vratio, ali nije igrao u prvoj utakmici. Odlično su u ovoj utakmici igrali mladi reprezentativci koji su u Sonik stigli iz Splita i Cibone. Tako je Lovre Runjić je postigao 21 koš uz čak pet ukradenih lopti, a Sandro Rašić je dodao 12 uz sedam uspješnih dodavanja. Pod košem Škrljevo nije moglo zaustaviti Jukića koji je utrpao 21 koš i usput skočio 13 puta, a Cvitković je postigao 14, ali kada se lomila utakmica u drugoj dionici, odigrao je odlično.


Uhvati ritam
– Bila je ovo zaista dobra utakmica za nas, a smatram da smo ih najviše slomili našim ritmom – rekao je Jukić, a prenio »hks-cbf.hr« koji je priznao da je prvi ovosezonski dvoboj za Puntamičane bio potpuna nepoznanica. Radi cijele »korona-situacije« nije bilo toliko pripremnih utakmica, nisu bile vidljive one koje su se održale i mnoge momčadi su dovodile igrače netom pred početak prvenstva.
– Nismo znali mnogo o Škrljevu niti kako će izgledati u ovoj utakmici.
Škrljevo definitivno nije izgledalo dobro, ali za to se nešto moralo i pitati Puntamičane.
– Ovo nam je vrijedna pobjeda pred nastavak natjecanja, jer nam je i potvrda da smo radili dobro cijeli ovaj period i pokazatelj da tako moramo ii dalje. Svaka čast ekipi, mislim da smo ovo momčadski iznijeli. Treba nastaviti ovako dalje raditi i vidjet ćemo.
Na klupi Sonik-Puntamike je formalno bio pomoćni trener Stipe Kuliš, i to će ostati dok Hrvoje Vlašić ne sredi sve potrebne dozvole i dokumente. No, sigurno da vođenje Kuliša nije pretjerano veliki problem za zadarski klub, a to se pokazalo i u ovoj utakmici.


Baza
– Ovo je bila izuzetno zahtjevna utakmica za pripremu jer zbog kompleksnosti situacije u predsezoni sve su ekipe odigrale mali broj prijateljskih utakmica tako da nismo imali puno informacija o suparniku. Zbog malog broja odigranih utakmica bili smo i sami sebi nepoznanica, nismo znali što očekivati u natjecateljskim uvjetima. Međutim, imali smo temelj kojem težimo i kojeg gajimo, a to je agresivnost, odličan posao u defenzivnom dijelu igre i to nam je bila baza – istaknuo je Kuliš, koji je napomenuo dvije izuzetno važne komponente u ovoj utakmici.
– Nakon vrlo dobre obrane smo otvarali dobre situacije u tranziciji gdje smo suparnika kažnjavali direktno i indirektno. Vrlo sam zadovoljan s otvaranjem ove sezone.
Škrljevo je promašilo 40 od 60 šuteva, gađalo 15 posto za tri, 40 posto za dva, promašilo deset slobodnih bacanja i izgubilo 20 lopti pa je trener Damir Rajković samo rekao:
– Ovo je sramota za mene kao trenera i prvenstveno moj poraz.




Opasna Gorica
Kao i prošle sezone, Gorica bi mogla biti vrlo bitan factor u ovoj ligi. U prvoj utakmici su na svom terenu relativno glatko pobijedili Split i pokazali da su opet spremni za velike stvari. Josip Sesar može puno miksati s Kalajžićem, Uljarevićema, Kapustom na poziciji organizatora igre, tu su vani još Mazalin i Batur pa Mašić, Ljubičić, Macunić, Maj Kovačević… Željeli bi da ima više ovakvih momčadi u domaćem prvenstvu. Splitu je otpao Marko Arapović, tako da će »žuti« morati biti aktivni na tržištu ponovo. Ova momčad je mlada s nekoliko iskusnih igrača. No fali tu kvalitete. VROS Osijek je doveo dva Amerikanca, a jedan je zabio 30, drugi 17. Četiri od pet igrača uz prve petorke bilo je dvoznamenkasto, igrali su puno, bez ozbiljnije pomoći s klupe, izuzev Peića koji je postigao 15 koševa. Petorka je dobra, ali trebat će tu još pomoći.
Uz Zadar, Cibonu i Goricu, u drugom rangu bi se u ovom trenutku trebao staviti Split, VROS, Šibenik i Sonik, dok bi ostatak momčadi trebale se boriti za ostanak. No, sve analize u ovom trenutku trebalo bi uzeti s »figom u džepu«, jer mnoge momčadi će se pojačavati, dosta će ih i gubiti igrače, pogotovo one na otvorenom ugovoru i ne bi bilo čudno da se »krvna slika« momčadi promijeniti za mjesec-dva.


»Ovo nam je vrijedna pobjeda pred nastavak natjecanja, jer nam je i potvrda da smo radili dobro cijeli ovaj period i pokazatelj da tako moramo ii dalje. Svaka čast ekipi, mislim da smo ovo momčadski iznijeli
Josip Jukić


POJAČANJA
Odlično su u ovoj utakmici igrali mladi reprezentativci koji su u Sonik stigli iz Splita i Cibone. Tako je Lovre Runjić je postigao 21 koš uz čak pet ukradenih lopti, a Sandro Rašić je dodao 12 uz sedam uspješnih dodavanja.