Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

MJEŠTANI LUKE NA DUGOM OTOKU BOJKOTIRAJU MISE NAKON NASRTAJA SVEĆENIKA NA DOMAĆICU CRKVE Predstavnik Nadbiskupije održao sastanak s mještanima

22.09.2020. 08:20


LUKA – Slučaj don Tomislava Vlahovića, svećenika Luke na Dugom otoku prijavljenog Nadbiskupiji zbog ponašanja prema domaćici crkve Mariji Šutrin zvanoj Mira dobio je svoj epilog. Kako su nas mještani izvijestili, Zadarska nadbiskupija poslala je predstavnika u župu u Luci, nastojeći iznaći najbolje rješenje za mještane.
Naime, župljani ovog dugootočkog mjesta za pomoć su se obratili Nadbiskupiji, a u pismu našoj redakciji naveli zašto su se odlučili na ovako radikalan potez bojkota prema mjesnom župniku. Zbog njihovih navoda o tome kako je svećenik uoči župnog blagdana »opet šerifovao i grubo fizički odgurnuo Miru Šutrin iz Luke u njenom domu i pred njenim unucima, zbog čega je žena doživjela šok« ovaj su slučaj prenijeli brojni mediji. Mještane je zaprepastilo svećenikovo vikanje na domaćicu crkve kojoj je, kako je i sama kazala, uzeo ključeve crkve te je u jednom trenutku čak i odgurnuo.
S obzirom da su nam mještani tada naveli kako će do daljnjega bojkotirati mise don Vlahovića, provjerili smo je li ovaj problem u međuvremenu riješen ili je mjesna crkva i dalje prazna. Domaćica crkve pak kaže kako bojkot misa i dalje traje te da je Nadbiskupija nedavno poslala svojega predstavnika na sastanak s mještanima u župnu crkvu.
– Svećenik i dalje drži mise, ali dolazi jako malo ljudi. Bio nam je predstavnik iz Zadarske nadbiskupije i obećao dosta toga, ali nije ništa napravljeno. Bili smo na sastanku u crkvi, smirivao je situaciju, ali selo ne može prihvatiti to što je govorio. Crkvu nitko ne čisti, a predstavnik Nadbiskupije nam je rekao da će svećenik tražiti oprost od mještana i od mene, ali do mene ništa nije došlo. I rekao nam je da se ne obraćamo novinarima, nego njima u Nadbiskupiji, kazala nam je domaćica crkve.
Ostaje vidjeti kako će se ovaj slučaj rasplesti, prije svega hoće li mještani i dalje bojkotirati mise ili će u međuvremenu doći do nekog pozitivnog rješenja.