Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

OSTALA BEZ ZADARSKIH ČLANOVA Ugašena stranka Ruže Tomašić

22.09.2020. 07:29


Povjerenik županijske organizacije Hrvatske konzervativne stranke Ante Katalinić, podnio je ostavku, čime stranka Ruže Tomašić prestaje postojati na zadarskom području. Velik je ovo udarac za poznatu europarlamentarku s obzirom da joj je Zadar bio jedna od najjačih uzdanica, ali ponajprije zbog činjenice da cjelokupno članstvo prelazi najjačoj zadarskoj desnoj opciji, NHR-u. Evo kako Katalinić obrazlaže neopozivu ostavku u kojoj čak Domovinski pokret, s kojim su u koaliciji, naziva »Doimovinskim pokretom«:
– Današnjim sam danom kao povjerenik za Zadarsku županiju Hrvatske konzervativne stranke Ruže Tomašić, koja je ujedno i okosnica Hrvatskih suverenista, podnio neopozivu ostavku. Nakon dugog čekanja da se nešto pokrene na terenu, gledajući razne dogovore vrha stranke za svoju osobnu korist, koalicije s Do(i)movinskim pokretom koji se pokazao kao loš eksperiment, ja, članstvo i simpatizeri više nemamo povjerenje ni strpljenja za te iste »predstavnike« desnice, iznenađeni i zgroženi njihovim neradom i neorganizacijom. Pristupnice nismo slali u središnjicu otkad smo shvatili da je ova priča trula i smišljena za jednokratnu uporabu. Razočaran zajedno sa simpatizerima i članstvom svih u gradu Zadru, kao i po cijeloj županiji, pridružujemo se Neovisnima za Hrvatsku koji su lokalno, kao i njihovi predstavnici, najbrojnija i najsnažnija stranka te jedini koji predstavljaju desni politički spektar u Zadru i županiji. Pridružujemo im se bez ikakvih uvjeta dajući im potporu u ozbiljnim pripremama za lokalne izbore iduće godine na kojima konstantno rade. Ovim danom HKS prestaje postojati u Zadarskoj županiji, a stranci želim sreću u daljnjem radu, poručuje Katalinić.
I ovaj događaj na lokalnoj političkoj sceni pokazuje da su pripreme za lokalne izbore već u punom zamahu, iako će se utrka za Županijsku skupštinu te gradska i općinska vijeća održati tek na proljeće.