Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Uz prijavu dosadašnje ravnateljice stigla još jedna

22.09.2020. 08:10


Kazalište lutaka Zadar u potrazi je za novim ravnateljem ili ravnateljicom. Naime, nakon što je dosadašnjoj ravnateljici Iris Pavić Tumpa istekao četverogodišnji mandat na mjestu ravnateljice Kazališta lutaka Zadar, ova kazališna kuća bila je dužna raspisati novi natječaj.
Koliko doznajemo, na natječaj se javila dosadašnja ravnateljica koja je na čelu zadarskog Kazališta lutaka već 12 godina, i kojoj bi, ukoliko bude izabrana, ovo bio četvrti mandat na čelu ove kuće.
– Na ovaj natječaj je uz moju primljena još jedna molba, ali ne znam o kome se radi. Sada je na redu Kazališno vijeće koje se treba sastati u roku od 45 dana kako bi pregledalo prijave i ocijenilo tko je najbolji kandidat, rekla nam je kratko Iris Pavić Tumpa koja nije htjela puno govoriti o natječaju. Inače, Kazališno vijeće sastoji se od pet članova od čega su troje predstavnici osnivača, a dvoje predstavnici Kazališta.
Inače, kandidati su morali imati visoku stručnu spremu, radno iskustvo u kazalištima ili scensko-glazbenim djelatnostima u trajanju od najmanje tri godine ili pet godina radnog iskustva u drugim društvenim djelatnostima te znanje jednog stranoga svjetskog jezika. U natječaju je bilo naglašeno kako se ravnatelj kazališta imenuje na četiri godine na temelju ispunjavanja uvjeta i predloženoga četverogodišnjeg programa rada koji mora sadržavati financijski i kadrovski plan ostvarenja predloženog programa. Također, svi kandidati morali su predati i osnovni programski i financijski okvir za sljedeće četverogodišnje razdoblje poslovanja Kazališta lutaka Zadar.
Iz ovoga proizlazi kako bismo do kraja listopada trebali znati hoće li Kazalište lutaka Zadar dobiti novu-staru ravnateljicu ili nekoga novoga.