Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Zadar ostaje bez letova za Koeln i Duesseldorf

22.09.2020. 06:33


Eurowings je objavio svoj red letenja za listopad. Njemačka niskocjenovna kompanija, podružnica Lufthansa grupe, i dalje će prometovati prema odredištima u Hrvatskoj, no veliki broj linija koji je bio u prometu u rujnu više neće biti dostupan. Kompanija će nastaviti prometovati prema tri hrvatske zračne luke.
Eurowings je u rujnu imao čak 76 tjednih rotacija prema Hrvatskoj, prometujući prema šest hrvatskih zračnih luka: Zagrebu, Puli, Rijeci, Zadru, Splitu, Dubrovniku i Zagrebu. U listopadu će kompanija prometovati samo prema Zagrebu, Splitu i Rijeci.
Eurowings je u rujnu redovno prometovao na linijama prema tri Zadru, Puli i Dubrovniku, no one neće biti u prometu u listopadu. Ukidaju se linije Pula – Duesseldorf, Zadar – Koeln, Zadar – Stuttgart, Dubrovnik – Duesseldorf, Dubrovnik – Berlin i Dubrovnik – Hamburg.


Tri zračne luke bez linija
Ova kompanija će u listopadu imati pet linija prema Zračnoj luci Split, tek jednu manje u odnosu na rujan. Ukida se linija Split – Hanover, dok ostale ostaju u prometu. Linija Split – Duesseldorf prometovat će tri puta tjedno, svakog utorka, četvrtka i subote, što je jedan let tjedno manje u odnosu na rujan, iz Hamburga će letjeti dva puta tjedno, svakog utorka i nedjelje, a radi se o dva leta tjedno manje, linija Split – Koln prometovat će dva puta tjedno, svakog četvrtka i subote, što je četiri leta tjedno manje, iz Stuttgarta će se letjeti dva puta tjedno, svakog četvrtka i subote, dva leta tjedno manje u odnosu na rujan, linija Split – Berlin prometovat će dva puta tjedno, utorkom i subotom, kao i u rujnu.
Eurowings će zadržati isti broj tjednih letova prema Zagrebu, kao što je to bilo i u rujnu. Kompanija će redovno prometovati na dvije linije: iz Stuttgarta i Koelna. Iz Stuttgarta će se letjeti četiri puta tjedno, svakog ponedjeljka, srijede, petka i nedjelje, identično kao i u rujnu. Linija Zagreb – Koeln prometovat će pet puta tjedno, svakog ponedjeljka, srijede, četvrtka, petka i nedjelje. Isti broj tjednih letova dostupan je i u rujnu.
Kompanija će u listopadu nastaviti prometovati i prema Rijeci. Eurowings će zadržati promet na liniji Rijeka – Duesseldorf, jednom tjedno, svake subote. Zadnji let na ovoj liniji najavljen je za 24. listopad. Druga ovogodišnja linija, Rijeka – Hamburg, ukinuta je s početkom rujna.
Eurowings će u listopadu prometovati prema tri hrvatske zračne luke s 42 operacije tjedno na osam linija, a radi se o gotovo 50 posto manje tjednih letova u odnosu na rujan. Otkazivanja pojedinih polazaka i dalje ostaju moguća, a ovisit će prije svega o stanju bukinga.


LOT smanjuje broj linija
Svoj red letenja za listopad objavio je i poljski LOT u kojem je, između ostalog, potvrdio prometovanje na četiri međunarodne linije prema Hrvatskoj. I u listopadu će nastaviti s letovima prema četiri zračne luke u Hrvatskoj: Zagrebu, Zadru, Splitu i Dubrovniku. Brojne sezonske linije koje su ove sezone bile u prometu prestat će prometovati do kraja rujna, a većina linija je već i završila s prometovanjem, poput nove linije Varšava – Rijeka.
Iz Varšave će se za Zadar prometovati do kraja ljetnog reda letenja, 24. listopada, jednom tjedno, subotom. Na liniji su najavljeni zrakoplovi tipa E190.
Linija Varšava – Zagreb bit će u prometu i u listopadu, no kompanija je otkazala polaske 5., 6., 12., 14., 19., 20. te 21. listopada, pa će u prosjeku LOT letjeti na ovoj liniji pet puta tjedno. Na liniji su najavljeni zrakoplovi tipa E170 te E190.
Iz Varšave će se za Split prometovati do 18. listopada, također jednom tjedno, svake nedjelje. Ovo je jedina linija prema Hrvatskoj na kojoj LOT koristi zrakoplove većeg kapaciteta, B737-800.
Linija Varšava- Dubrovnik će u prvom tjednu listopada prometovati tri puta tjedno, ponedjeljkom, četvrtkom i subotom, a zatim su do 24. listopada dostupna dva leta tjedno, ponedjeljkom i subotom.
Za očekivati je da će LOT u ovogodišnjem zimskom redu letenja prometovati samo na jednoj liniji prema Hrvatskoj, između Varšave i Zagreba. (Croatian Aviation)




SPLIT IZGUBIO SAMO JEDNU LINIJU
Kompanija Eurowings će u listopadu imati pet linija prema Zračnoj luci Split, tek jednu manje u odnosu na rujan. Ukida se linija Split – Hanover, dok ostale ostaju u prometu