Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Zadarski »Zubatac« odnio najviše medalja, prvo mjesto osvojila Tea Radil

22.09.2020. 06:26


VRSI – Međužupanijsko natjecanje u ribolovu štapom s obale za seniorke, održano je protekli vikend u Vrsima. U petak, prvi dan natjecanja, određene su zone te je izvršena verifikacija prijavljenih natjecatelja, dok je u subotu započeo lov na otoku Zečevu. Drugi dan natjecanja, ribolov je nastavljen na kraju lokaliteta Punta.
Sudjelovalo je 48 natjecateljica iz cijele Hrvatske, a klubovi iz kojih dolaze su: »Zubatac« Zadar, »Oslić« Selce, »Stobreč« Stobreč, »Luben« Rijeka, » Zubatac« Lovran, »Pirka« Tribunj, »Sipa« Benkovac, »Ičići« Ičići, »Uligna« Kukljica, »Jadran« Opatija, »Luben« Bakar, »Girići« Kaštel Gomilica, »Nebojsija« Kaštel Kambelovac, »Ramova« Krvavica, »Lanterna« Zadar, »Zenta« Split, »Tunera« Jadranovo, »Lovrata« Dramalj, »Ribon« Novigrad Istarski, »Vir« Vir, »Meduza« Rovinj, »Podlanica« Biograd, »Arbun« Punat dok je domaći »ŠRD Vrsi« predstavljala Mirjana Maraš.
Prvo mjesto osvojila je Tea Radil iz ŠRD Zubatac, koja je ujedno i svjetska prvakinja u sportskom ribolovu za žene. Drugo mjesto pripalo je sutkinji Trgovačkog suda u Zadru, Ardeni Bajlo (ŠRD Zubatac), dok je treće mjesto osvojila Mirjana Pobor iz ŠRD Oslić Selce.
U ekipnom natjecanju pobjedu je odnijela ekipa Stobreč u sastavu Ana Vučetić i Željka Marković. Drugo mjesto pripalo je obitelji Bajlo – majci Ardeni i kćeri Esteri. Treće mjesto osvojila je također ekipa iz zadarskog Zubaca, Tea Radil i novinarka HRT-ova centra Zadar, Kristina Štrbac.
Natjecanje je organizirao Hrvatski savez za športski ribolov na moru, a domaćin natjecanja bio je Toni Božić sa svojim klubom ŠRD Vrsi. Glavni sudac natjecanja bio je Robert Stermečki, a delegat Zoran Podvorac. Logistički dio su iznimno uspješno odradili Andrija Maraš, Andrija Papić i Šime Stojak. Natjecanje su sponzorirali Općina Vrsi i Turistička zajednica Općine Vrsi.


Prve Stobrečanke, Zadrankama 2. i 3. mjesto
U ekipnom natjecanju pobjedu je odnijela ekipa Stobreč – Ana Vučetić i Željka Marković. Drugo mjesto pripalo je zadarskoj obitelji Bajlo – majci Ardeni i kćeri Esteri, a treće je osvojila također ekipa iz zadarskog Zubaca – Tea Radil i Kristina Štrbac, novinarka HRT-ova centra Zadar.
Toni PERINIĆ