Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Zlatna mažoretkinja Nina Erlić ponos grada Biograda

22.09.2021. 12:15


Biogradske mažoretkinje ostvarile su veliki uspjeh na 24. Državnom prvenstvu mažoretkinja Republike Hrvatske održanom u Glini, u solo mažoret nastupu kadetkinja Nina Erlić osvojila je najsjajnije odličje, zlatnu medalju.


Sedam godina vježbanja i odricanja
– Imala sam svoju koreografiju i bilo mi je baš super na natjecanju. Plešem već sedam godina, od svoje pete godine. Uživam dok bacam palicu. Imam dvije trenerice, dvije Ive, super je, radosno će inače samozatajna Nina Erlić, 12-godišnja kćer Anastazije i Sandra Erlića, legendarnog nogometaša biogradskog Primorca.
Na uspjeh mlade biogradske mažoretkinje odmah je reagiralo gradsko čelništvo. Ivan Knez, gradonačelnik Grada Biograda na Moru u Gradskoj vijećnici upriličio je prijem za "zlatnu Ninu" i njezine trenerice Ivu Erlić i Ivu Čotrić, te Nives Jeličić, predsjednicu KUD-a Kralj Tomislav u sklopu kojeg djeluju Biogradske mažoretkinje.
– Presretne smo zbog zlatnog odličja naše Nine u solo nastupu. Medalja je bez imalo pretjerivanja, rekli bi, i očekivana, jer skoro da nema medalje koju Nina nije osvojila u svojim dosadašnjim solo nastupima, ponosna je jedna od trenerica Iva Erlić, sestra šampionke Nine.


Među najboljim u Europi
Iako je Nina Erlić jedna od najboljih solo mažoretkinja u Europi u svojoj uzrasnoj kategoriji, ako ne i najbolja, što je dokazala prije dvije godine na Europskom natjecanju u mažoret plesu u Francuskoj, svakako nije lako osvojiti zlato na tako velikim i teškim natjecanjima u velikoj konkurenciji.
– Da našoj Nini nema ravne, pokazala je i ovom zlatnom medaljom na državnom natjecanju. Prava je šteta što ove godine nema europskog natjecanja da se može i tamo iskazati, istaknula je Iva Erlić.
Na prvenstvu kojeg je organizirao Hrvatski mažoret savez (HMS), krovna organizacija mažoretkinja u Republici Hrvatskoj, sudjelovalo je ukupno oko 800 mažoretkinja.
– Nastupili smo s jednim formacijom kadetkinja i solo nastupom kadetkinja. U kategoriji preko 30 formacija naša se mala formacija nije baš previše nadala, tim više što su sve već imale više iskustva od njih, navodi trenerica Iva Čotrić.
Mlada formacija kadetkinja Biogradski mažoretkinja zapravo je po prvu put nastupila u tom sastavu, a za veći dio njih bio je to i prvi javni nastup.




Opuštanje, zabava, druženje
– Prvi nastup, državno natjecanje i peto mjesto, izvrstan rezultat ali i doživljaj za njih i za sve nas. Posebno raduje činjenica da je to i najbolji plasman u čitavoj Zadarskoj županiji. Naravno da smo ponosni na njih i nastojat ćemo se dobro pripremiti za narednu godinu, govori Čotrić, pozivajući i ostale djevojčice da se priključe Biogradskim mažoretkinjama.
Ovo državno prvenstvo bilo je od posebnog značaja, jer je održano nakon godinu i pet mjeseci stanke zbog pandemije korone.
– Usprkos koroni i otežanom treniranju ovaj rezultat ponovo dokazuje potencijal Biogradskih mažoretkinja, ali i sposobnosti njihovih trenerica. Djevojke su se lijepo družile i provele u dobroj atmosferi te sklopile nova prijateljstva s curama iz cijele Hrvatske, kazala je predsjednica Nives Jeličić.


Najbolji promotori grada u srcu Jadrana
– Tijekom kratkog boravka na Baniji vidjeli smo strašne posljedice razornog potresa, te smo se i same osvjedočile u gostoprimstvo, ljubaznost i ponajviše odlučnost domaćina da opet iznova izgrade svoj prekrasan kraj, naglasila je Jeličić.
Biogradski gradonačelnik Ivan Knez čestitao je mladim trenericama, Nini Erlić i Biogradskim mažoretkinjama.
– Uspjeh je to koji ne čudi, jer mažoretkinje su uvijek bile ponos grada i najbolji promotori grada Biograda kao turističke destinacije, promotorice ljepote i kulture našega grada u srcu Jadrana. Naime, gdje god da su nastupale u zemlji i u svijetu uvijek su bile zapažene. Stoga posebno raduje sve veći broj onih koji se želi uključiti u rad mažoretkinja, zaključio je Ivan Knez. Naglasio je spremnost Grada da ih te im zaželio još puno uspjeha i dobrih rezultata.