Posađena murva u vrtićkom dvorištu

Slika korisnika admin
vrtic_vostarnica_murva4
Ivan JAMIČIĆ
U "Voštarnici" je jučer upriličen prigodni ekoprogram

Tjedan šuma, kojim se naglašava doprinos europskih šuma pri ublažavanju klimatskih promjena, opskrbi drvom i obnovljivom energijom te osiguravanju zaliha pitke vode i zaštiti našeg okoliša, ove godine obilježava se od 20. do 24. listopada u cijeloj Europi. U povodu toga, jučer je u "Voštarnici", područnom objektu Dječjeg vrtića "Radost", održan prigodni ekoprogram u sklopu kojega je u dvorištu vrtića posađena murva.

Biserka Belić, ravnateljica Dječjeg vrtića "Radost", istaknula je kako se ovogodišnji Tjedan šuma obilježava u cijeloj Europi, a u zadarskim vrtićima u suradnji s udrugom "Lijepa naša", koja promiče ekološke spoznaje, posebno kroz odgoj djece i mladeži ukazujući im na potrebu i način očuvanja okoliša.

- Od 20. do 24. listopada u cijeloj Europi obilježava se Tjedan šuma. U povodu toga, u vrtiću "Voštarnica" organizirali smo ekoakciju sađenja sadnice murve, koju koordinira udruga "Lijepa naša" s kojom već dugo surađujemo, kaže ravnateljica Biserka Belić.

Nakon prigodnog ekoprograma - pjesmica i recitacija - u kojemu su, uz polaznike iz "Voštarnice" sudjelovala i djeca iz vrtića "Galeb", Dunja Mašina, koordinatorica vrtićkog ekoodbora, u dvorištu je, uz pomoć veselih i razigranih mališana, posadila sadnicu murve, koju je donirala udruga "Lijepa naša". U povodu Tjedna šuma, "Lijepa naša" donirala je i sadnice murvi vrtiću "Bokanjac", koje su posađene tijekom jučerašnjeg dana.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno