Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Tri nova subjekta u poslovnoj zoni Šopot

Autor: Mile Marić

21.10.2008. 22:00
Tri nova subjekta u poslovnoj zoni Šopot

Foto: Mile MARIĆ



Danas u poslovnoj zoni Šopot ostalo pet slobodnih parcela za koje će biti raspisani natječaji, a početkom iduće godine poslovna zona Šopot će zaživjeti, istaknuo je gradonačelnik Mirko Erstić


U ponedjeljak su u uredu gradonačelnika Mirka Erstića potpisani ugovori o kupnji parcela u poslovnoj zoni Šopot od strane novih poslovnih subjekata.
Ugovor su potpisali predstavnici tvrtke Montmetal – Benkovac, Chiara obrt – Pristeg i Adriaticus – Pakoštane. Tvrtka Montmetal – Benkovac bavi se građevinskom bravarijom, čeličnim konstrukcijama, a danas zapošljava sedam djelatnika. Kupljena parcela proteže se na 4.700 četvornih metara prostora, a prelaskom u nove prostore planira se proširenje djelatnosti i s inoks programom. Tvrtka djeluje već preko 12 godina na području Zadarske županije.
Chiara obrt – Pristeg u vlasništvu Antonia Parancina vrši međunarodni i tuzemni prijevoz, izvode radove u graditeljstvu, kao i otkup i preradu sekundarnih sirovina, a zapošljava šest radnika. Nova parcela za nove poslovne djelatnosti proteže se na 11 tisuća četvornih metara. Treći potpisnik ugovora je Mario Brajković, predstavnik tvrtke Adriaticus d.o.o. – Pakoštane, tvrtke koja je zastupnik i predstavnik tvrtke Schombung iz Njemačke. Svojom djelatnosti pokrivala je veliki dio južne Hrvatske od Slunja, Senja, dalmatinskih otoka do granice s Crnom Gorom.
Poslovnu djelatnost tvrtka će započeti u poslovnoj zoni Šopot na 20.387 četvornih metara. Kako su istaknuli potpisnici ugovora o kupnji parcela, nove će djelatnike zaposliti kada uđu u nove prostore.
 Gradonačelnik Mirko Erstić tijekom potpisivanja istaknuo je važnost potpisivanja nova tri ugovora za poslovnu zonu Šopot. Do sada je potpisano zajedno s nova tri ugovora sveukupno jedanaest ugovora, a odnose se na površinu od 36.582 četvorna metra.
– Potpisivanjem ovih ugovora privode se kraju prodaje poslovnih parcela, tako da je danas u poslovnoj zoni Šopot ostalo pet slobodnih parcela za koje će biti raspisani natječaji, a početkom iduće godine poslovna zona Šopot će zaživjeti, istaknuo je gradonačelnik Mirko Erstić.