Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Ulaže se u zgrade, a ne u aktivnosti

Autor:

21.10.2009. 22:00
Ulaže se u zgrade, a ne u aktivnosti

Foto: Vedran SITNICA



Ovo sam pitanje postavila kako bih vidjela za što mjesni odbori dobivaju novce i je li ih troše na rad i razne aktivnosti ili na uređenje zgrada, odnosno jesu li to namjenski potrošena sredstva, rekla je Vesna Sabolić


Gradska vijećnica Vesna Sabolić (HNS) upitala je na Gradskom vijeću na koje se usluge tekućeg i investicijskog održavanja i u kojim se mjesnim odborima odnosi pozicija 046. Iz Gradske uprave je dobila odgovor da se to odnosi većinom na usluge tekuće i investicijsko održavanje mjesnih odbora. Tako je, primjerice, MO Crno te novce iskoristio za zamjenu postojeće vanjske drvene stolarije PVC stolarijom na svojoj zgradi. MO Mala Rava adaptirao je svoju zgradu dok su neki mjesni odbori novce utrošili na bojenje fasada, sanaciju krova te uređenje svojih prostorija.
 – Ovo sam pitanje postavila kako bih vidjela za što mjesni odbori dobivaju novce i je li ih troše na rad i razne aktivnosti ili na uređenje zgrada, odnosno jesu li to namjenski potrošena sredstva, rekla je Vesna Sabolić dodajući da smatra da se rad i aktivnosti mjesnih odbora moraju financirati na drukčiji način, a drukčije bi trebalo urediti uređenje zgrada i prostorija mjesnih odbora, koje su u većini slučajeva u vlasništvu Grada koji ih je obavezan održavati.
 – Na ovaj način financiranja novci se ulažu samo u održavanje i obnavljanje zgrada, a ne u rad i aktivnosti ljudi u mjesnim odborima. Mjesni odbori su najbliži građanima i građani bi u njima trebali naći odgovore i aktivnosti za sebe, ali to kod nas, nažalost, ne funkcionira, zaključila je Sabolić dodajući da nije u potpunosti zadovoljna odgovorom te će na sljedećem Gradskom vijeću postaviti slično pitanje gradonačelniku.