Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Darovi za bolesne i potrebite

21.10.2010. 22:00
Darovi za bolesne i potrebite


Nakon molitve i blagoslova sve izloženo se moglo i kušati dok su znatan dio slastica i kolača učenici odnijeli u biogradsku bolnicu te podijelili bolesnicima, a drugi dio štićenicima Zavoda za odrasle osobe u Svetom Filipu i Jakovu


Kao i ranijih godina u Srednjoj školi Biograd na Moru redovito se obilježavaju Dani kruha, dani zahvalnosti za plodove zemlje. Tako se i ove godine u predvorju škole moglo vidjeti pravo bogatstvo proizvoda od brašna, ali i darova prirode. No veći dio predstavljenog učenici ove škole odnijet će bolesnim i potrebitim što je također tradicija škole.
Ravnatelj Srednje škole Biograd profesor Božo Došen istaknuo je da donacije sponzora zaslužuju svaku pohvalu pa je tako zahvalio dugogodišnjim darivateljima: Tvornici kruha Zadar, Exclusiv Toursu – Kroštula iz Pakoštana, Vrana d.o.o. Biograd kao i biogradskim pekarama Adriatic, Luiggi, te Duo peka.
– Svakako moram pohvaliti i učenike naše škole posebno ugostiteljskog smjera, koji su sa svojim mentorima pripremili krušne proizvode, kazao je Došen.
 Bogatstvo hrane na stolovima blagoslovio je velečasni don Nikola Tokić iz crkve Svetog Ivana na biogradskoj Kosi. Nakon molitve i blagoslova sve izloženo se moglo i kušati, dok su znatan dio slastica i kolača učenici odnijeli u biogradsku bolnicu te podijelili bolesnicima, a drugi dio štićenicima Zavoda za odrasle osobe u Svetom Filipu i Jakovu, što je već dugogodišnja praksa.