Petak, 10. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

Fešta pod jedrima u Zadarskom kanalu.

21.10.2010. 22:00
Fešta pod jedrima u Zadarskom kanalu.


Sutra u 11 sati ispred gata Obale Kralja Petra Krešimira Četvrtog predviđen je start još jedne Zadarske Koke. Prijave se primaju još do sutra u devet sati na Vitrenjaku, no večerašnja gužva u Jedriličarskom klubu Uskok dala je naslutiti da će zadani cilj od 100 brodova na startu biti dostignut!
–   Kao što vidite navala je prilična, puno ljudi, starih i novih lica, imamo pune ruke posla, ali zaista guštamo – kazala nam je danas na prijavama Vanja Isaković, jedva odolijevajući prilivu ekipa.
Sutra će se tako na startu naći predstavnici gotovo svih klubova Zadarske županije – JK Uskok, YC Biograd, JK Sveti Krševan, JK Guc Sali, JK Meridijan, YC Zadar. Zajedrit će i vješti, i manje vješti jedriličari, s jednom zajedničkom ljubavlju prema moru i jedrima. Stižu prijatelji Uskoka iz Zagreba, Osijeka, Pule, Rijeke, Novog Vinodolskog, Šibenika…
– S nama će na brodu biti moj unuk od dva mjeseca! – najavio je iskusni Zlatko Smrke, tako da iznenađenja tko će biti najmlađi sudionik regate neće biti.
Naći će se tu i zadarski olimpijci i potencijalni olimpijci Šime Fantela, Pavle Kostov, Enia Ninčević, Romana Župan, zatim ekipa Pomorske škole, kao i oko deset brodova tradicionalne gradnje koje će jedriti na posebnoj ruti od Foše do orgulja. Nedostaju još ekipe iz Splita, koje su trebale doći na Zadarsku Koku, međutim spriječila ih je najava jakog juga narednih dana, što bi im dosta otežalo povratak kući.
Zadarska Koka ove godine ima podršku generalnog sponzora tvrtke Euroherc koja je pripremila prigodne nagrade za prve tri posade u ukupnom poretku. Proglašenje najboljih i fešta na Vitrenjaku počinju u 19 sati.