Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Rasprave o automatizaciji i proizvodnji

21.10.2010. 22:00
Rasprave o automatizaciji i proizvodnji


U Zadru je jučer započeo 21. međunarodni simpozij DAAAM, dunavsko-jadranskog udruženja za automatizaciju i proizvodnju. Prigodnim riječima upućenim brojnim sudionicima simpozij su otvorili prof. dr.sc. Branko Katalinić, predsjednik međunarodnog udruženja DAAAM i prof. dr. sc. Ante Uglešić, rektor Sveučilišta u Zadru.
– Drago mi je što Vas sve mogu pozdraviti kao domaćin na našem sveučilištu, instituciji takvog tipa s najdužom tradicijom u čitavoj regiji. Premda smo do sada uglavnom bili poznati po našem humanističkom znanstvenom radu, odnedavno radimo na poboljšanju naše prirodno-znanstvene komponente. Nadam se da će simpozij roditi stvarima od zajedničke koristi i interesa. Želim Vam uspješan posao i ugodan boravak na našem sveučilištu, pozdravio je sudionike kongresa rektor Uglešić.
Simpozij organiziraju međunarodno udruženje DAAAM iz Beča, Sveučilište u Zadru, Tehnološko sveučilište u Beču, Sveučilište primijenjenih tehničkih znanosti u Beču te Austrijsko društvo inženjera i arhitekata. Trajat će do subote, a sudionici će svoja izlaganja održati u prostorijama rektorata i u svečanoj dvorani. Ovogodišnjim simpozijem DAAAM slavi 20. obljetnicu svog postojanja
 Posebna tema ove godine su interdisciplinarna rješenja. Na simpoziju sudjeluje 13.000 članova iz 53 zemlje svijeta. Za vrijeme simpozija međunarodna komisija će ocjenjivati izlagače te nagrađivati najbolje. Tako će vodeći svjetski koncern u području automatizacije „FESTO” dati 40 nagrada u iznosu od 750 eura po osobi.