Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Tečaj za barmena i somelijera pohađalo 229 polaznika

21.10.2010. 22:00
Tečaj za barmena i somelijera pohađalo 229 polaznika


U hotelu Ilirija u Biogradu održano je završno natjecanje barmena i somelijera, polaznika programa za usavršavanje usluga u ugostiteljstvu i turizmu. Ovaj projekt edukacije proveo je obrt Adriatic Educatio, koji je do sada uspješno organizirao niz edukativnih seminara toga tipa, a koji ima za cilj podizati razine kvalitete usluga u ugostiteljstvu i turizmu. Ovogodišnji programi edukacije održali su se u Splitu, Vodicama, Zadru i Zagrebu, u vremenu od 24. travnja do 20. listopada i u suradnji s Ministarstvima, turizma, gospodarstva, rada i poduzetništva, poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja te lokalnim samoupravama, navedenih gradova, županija i turističkih zajednica.
Ovogodišnji tečaj pohađalo je ukupno 229 polaznika što potvrđuje interes i potrebu za održavanjem ovakvih programa usavršavanja, kazali su ovom prilikom voditelji projekta Ante Peroš i Petra Maroja.
Na završnoj manifestaciji u hotelu Ilirija natjecali su se polaznici tečaja s područja Zadarske županije i to njih 29 za somelijere i 36 za barmene. Ovo završno predstavljanje natjecatelja u Iliriji otvorio je i pozdravio Jerolim Uroda pročelnik upravnog Odjela za turizam i pomorstvo Zadarske županije. Izrazio je zadovoljstvo pokazanim zanimanjem, ali i spretnošću koju su natjecatelji pokazali u svom posljednjem nastupu pred žirijem. I ubuduće ćemo podržati svaku inicijativu toga tipa jer je razina kvalitete usluga u ugostiteljstvu značajan čimbenik u ukupnom turističkom privređivanju, a mi smo županija s puno nagrada i priznanja te ih moramo opravdati na svim razinama pa tako u pružanju što kvalitetnije ugostiteljske usluge, kazao je. Pred stručnim ocjenjivačkim sudom i gostima, odradili su svoj posljednji praktični uradak, a uvjerenja o završenom seminaru za barmene i somelijere bit će im uručene na završnoj svečanosti u Bolu na Braču u petak, 22. listopada.