Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Ugodan osjećaj pobjeđivanja

21.10.2010. 22:00
Ugodan osjećaj pobjeđivanja


U dobrom smo ritmu, marljivo treniramo te se borimo da budemo još bolji u nekim segmentima igre. Ove dvije pobjede su nam dale veliku dozu samopouzdanja, osjećaj je ugodan te na račun toga imamo razloga biti optimistični pred dolazak Sinjana – kaže Marino Jurjević


Dvije blistave pobjede u prvom kolu protiv VROS Darde te naredna gostujuća u Dubravi pomalo padaju u zaborav kod košarkaša Borik-Puntamike, a razlog je nedjeljni novi izazov zvan Alkar. Sinjani dolaze u Jazine u istoj situaciji kao i njihovi domaćini, s četiri boda u džepu i prepuni samopouzdanja. Stoga je svaki strah opravdan, no kako će i sam Marino Jurjević primijetiti, davno ovako ugodan osjećaj nije obuzimao cijelu momčad.
– U dobrom smo ritmu, marljivo treniramo te se borimo da budemo još bolji u nekim segmentima igre. Ove dvije pobjede su nam dale veliku dozu samopouzdanja, osjećaj je ugodan te na račun toga imamo razloga biti optimistični pred dolazak Sinjana.
Momčad funkcionira na pravi način i unatoč mnogim promjenama u sastavu u odnosu na lani imate zanimljiv repertoar pojedinaca u prvih 12.
– Ispalo je da je na kraju dosta bitnih igrača odlučilo promijeniti sredinu, od čega je odlazak Ivanova bio dosta šokantan s obzirom na trenutak koji se dogodio. Mislili smo svi da nećemo uspjeti nadoknaditi njegov učinak, no dečki su pokazali kako svaki od njih odlično odrađuje svoje zadatke na parketu. Čakarun i Škifić pod košem igraju odlično, kao i Marić, Mikulić, Pešut na vanjskim pozicijama, a Šarlija je vrlo brzo pohvatao konce igre što je dokaz kako imamo momčad u kojoj svi mogu ravnopravno sudjelovati u utakmici.
Jurjević koji nije propustio dodati kako je prošla sezona odlično poslužila u rješavanju problema zvan gostovanja.
– U drugom dijelu prošle sezone pobjeđivali smo u gostima u serijama i osjetilo se to već na prvom ovosezonskom gostovanju u Dubravi gdje smo imali mirnoću kroz cijelu utakmicu, pa čak i u samoj završnici kada su nam se Dubravaši približili. Unatoč činjenici da smo po iskustvu i godinama mladi imamo pravi momčadski karakter.
Taj karakter bi mogao još više ojačati povratkom Devića koji bi mogao protiv Alkara odigrati jednu dionicu susreta.
– Povratkom Devića imat ćemo novu dimenziju i širinu na razigravačkoj poziciji uz iskustvo koje on donosi bit ćemo definitivno jači nego sada.


 ŠUTERSKI RASPOLOŽENI SINJANI




Alkar za razliku od Borika ima puno iskusniju momčad te su pokazali snagu slavljem u prvom kolu kod Svjetlosti.
– Oni već dugi niz godina imaju okosnicu momčadi koju čine braća Modrić i Ćurković. Njima se pridružio Bilobrk, nekadašnji igrač Splita, kao i Ante Delaš. Imaju mladog Anzulovića koji upotpunjava pravilo o 1991. godištu. Vrlo su borbeni i šuterski opasni tako da ćemo trebati ponoviti izdanja iz prva dva kola u kojem smo imali prevlast u skoku i osvojenim loptama, što podrazumijeva odlično odigranu obranu.