Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Dogodine i Zadar – Pariz

21.10.2011. 22:00
Dogodine i Zadar – Pariz


Direktorica Zračne luke Zadar obavijestila nas je da se sada, kada je to pregovarano i stavljeno na javnu objavu Croatia Airlinesa, moguće i javnosti prenijeti da će u 2012. godini Zadar imati direktnu zračnu vezu s Parizom. Zrakoplovi će letjeti jednom tjedno od 1. svibnja do 23. listopada. Time je želja svih ljudi koji prate rad Zračne luke Zadar, odnosno turizam ovog kraja, ispunjena. Nekad davno imali smo čartere iz Francuske, dogodi se koji i sada, no dugo je prometovanje bilo vezano za Club Mediterane dok smo ga imali. Francuska posebice Pariz bili su dakle, na vrhu želja ovdašnjih djelatnika od mogućih novih destinacija. Činjenica je da smo Francuzima slabo dostupni bez zrakoplova, kao što je činjenica da imaju značajan interes za ovdašnji turizam, pa i da u Zadru možemo čuti mnogo Francuza. Nije isključeno da nam se dogodi još jedna veza s Francuskom, ali o tom po tom.
Inače Croatia Airlines ima još planova sa Zadrom, a za sada znamo da će promet prema Zürichu podići na triput tjedno počevši od 30. travnja. Osim snaženja ovih linija snaži i veza s domaćim avioprijevoznikom što je uvijek značajno, a i smanjuje se ovisnost Zadra o tzv. niskotarifnim avioprijevoznicima.
U svakom slučaju počinjemo gotovo svakog tjedna primati informacije o novim linijama kao i nadu da će Zadar učvrstiti i osnažiti svoj prodor i u destinacije vezane za zračni turizam. Naravno da je cestovni dominantan, ali se ovim smanjuju rizici, širi krug dohvatljivih zemalja i prodire se na nova ili snaži slabije zastupljena tržišta. Konačno dolaze i novi trendovi i ponude, a ukupno gledano – produžava se sezona jer većina letova starta i završava duboko u predsezoni i posezoni.