Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Duet Nikole Marinovića i Ante Sikirića

21.10.2011. 22:00
Duet Nikole Marinovića i Ante Sikirića


Gradska knjižnica Biograd glavni je nositelj događanja koja se ovaj mjesec održavaju povodom obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige. Uz gostoprimstvo koje je iskazala najmlađim Biograđanima, polaznicima dječjih vrtića i učenicima prvih razreda osnovne škole, ova kulturna ustanova upriličit će i niz književnih večeri za odrasle.
A kako je ovogodišnji Mjesec knjige posvećen poeziji, tako su i prvu književnu večer otvorili pjesnici ovog podneblja: Ante Sikirić iz Bibinja i Nikola Marinović iz Poličnika. I jedan i drugi pišu, kako kažu, zavičajnu svakodnevnu poeziju iz života svoje uže okoline danas i nekad.
Nikola Marinović pročitao je nekoliko pjesama, među kojima i dirljivu pjesmu o suhozidu, a istaknuo je kako bi volio da mu se neke pjesme i uglazbe.
– Već sad imam dovoljno pjesama za zbirku, no htio bih da se prije toga neke od njih uglazbe. Kako sam član naše klape “Koporan” volio bih da prilikom predstavljanja zbirke možemo izvesti i moje uglazbljene stihove.
Sikirić, čiji su stihovi već višestruko uglazbljivani, poručuje:
– Stihove je najvažnije podijeliti s nekim tko ih voli i razumije. A da biogradska publika i voli i razumije najbolje potvrđuje i ovaj dobro posjećeni nastup.