Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

I Cibalia se nekad zvala Dinamo

21.10.2011. 22:00
I Cibalia se nekad zvala Dinamo


Cibalia će napasti od prve minute, a mi se moramo postaviti tako da zaustavimo sve njihove pokušaje i iz kontre pokušamo doći do gola – kaže Ivan Ćurjurić


Ivan Ćurjurić ove sezone u dresu Zadar ima četiri nastupa u kojima nijednom nije bio u igri od prve minute. Danas će u 12. kolu u Vinkovcima biti među prvih 11.
– Ovo je utakmica u kojoj će nas nekolicina koji nismo do sada imali puno prilike biti na terenu od početka. Meni je to veliki motiv, posebno iz tog razloga što smatram da ono što sam do sada odigrao nije bilo loše. Zadovoljan sam i igrom cijele momčadi koja je protiv Dinama pokazala moć kakvu od Zadra dugo nismo vidjeli – kaže Ćurjurić koji se u Vinkovcima osim dobroj igri cijele momčadi nada i pozitivnom rezultatu.
– Cibalia ne briljira ove sezone. To nije ona momčad koja je lani i prije dvije godine pod vodstvom Stanka Mršića bila pravo osvježenje lige. Vinkovčani imaju i problema s realizacijom, a primaju i dosta golova. Prema tome, sa Cibalijom se može igrati i bilo bi dobro iskoristiti i njihovu moguću nervozu, jer se sigurno nisu nadali da će nakon trećine prvenstva biti tako blizu zone ispadanja.
Nije teško zaključiti da u Vinkovcima razmišljaju samo o pobjedi.
– To je sigurno i zato moramo biti mudri, a to znači oprezni u svakom duelu. Za očekivati je da će Cibalia napasti od prve minute, a mi se morao postaviti tako da zaustavimo sve njihove napade i iz kontre pokušamo doći do gola. Međutim, ne smijemo se povući nego što više napadati ne toliko bočne koliko njihove vezne igrače kako ne bi uspjeli razviti igru. Svako pretjerano povlačenje na našu polovicu neće nam donijeti ništa dobro.
Zadar je ove sezone pobijedio Hajduk i Dinamo, a to je doseg s kojim će se i na kraju sezone teško moći pohvaliti bilo koja momčad. Ipak, ne bi se prvi put dogodilo da momčad koja pobijedi Dinamo ili Hajduk padne na prvoj sljedećoj prepreci.
– Jasno je da teško možemo držati tako visoku razinu igre koju smo pokazali protiv Dinama. To su uvijek posebne utakmice s velikim nabojem u kojima svi igramo čak i iznad nekih naših objektivnih mogućnosti. Međutim, Dinamo je sada iza nas i što prije trebamo se vratiti u realnost koja govori da se u slučaju poraza u Vinkovcima za nas ponovno komplicira situacija na ljestvici. Zato i očekujem da ćemo se kući vratiti najmanje s jednim bodom – zaključio je Ćurjurić.
U prošlom kolu Zadar je pobijedio Dinamo, a Cibalia se nekad zvala – Dinamo. Može li se niz nastaviti?


Zebić: Bitan je kontinuitet




Vinkovci su Zadru najdraže gostovanje u Prvoj HNL. Na stadionu uz Bosut momčad sa Stanova rijetko gubi utakmice.
– Očekujemo da ćemo nastaviti s tom tradicijom – kaže Dalibor Zebić, trener. Slavlje nakon pobjede protiv Dinama se stišalo.
– U sportu se priznaje samo kontinuitet, a njega nećemo imati budemo li previše slavili bilo koju pobjedu, pa i onu protiv Dinama. Ove sezone smo već pobijedili Hajduk i nakon toga smo uzeli sva tri boda u Varaždinu. Mislim da nitko od nas nije previše poletio ni nakon uspjeha protiv Dinama. Ova momčad je dugo zajedno i dobro se razumijemo u različitim situacijama, bilo onda kada nam forma padne ili kada nam se dogode tako velike pobjede kao što je to uspjeh protiv Dinama.
Zadar od četvrtog mjesta dijele tri boda, a četiri boda iza Zadrana je Lokomotiva s 12 bodova na 11. mjestu, posljednjem koji garantira nastup u Prvoj HNL i sljedeće sezone.
– Mi smo ove sezone više puta pokazali da imamo kvalitetu, ali s obzirom da ispada pet klubova nitko nema pravo na opuštanje. Isto vrijedi i za nas jer se u dva kola sve može promijeniti.


Niz izostanaka


Kada je riječ o sastavu nakon jučerašnjeg treninga zbog ozljeda otpali su Antonio Mršić i Ibrahim Hajdini, a s obzirom da Jakov Surać, Ivan Santini i Igor Banovića imaju tri žuta kartona, momčad će biti znatno izmijenjena u odnosu na prethodne utakmice. Ante Sarić će biti na zadnjem veznom, Ivan Anton Vasilj na lijevom veznom, a Perica Šare će drugi put ove sezone utakmicu početi na lijevom boku.
Vjerojatni sastav (3-6-1): Ježina – Con, Pezo, Jonjić – Sarić, Bilaver, Ćurjurić, Begonja, Vasilj, Šare – Ivančić. Pričuve: Borgelot, Maruna, Matošević, Gržan, Muić, Jurjević, Colić. Nedostaju: Santini, Banović, Surać (tri žuta kartona), Mršić, Hajdini, Gluić, Jerbić (ozlijeđeni).