Nino Jukić pojedinačni prvak Hrvatske, Zubatac momčadski

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
PRVAK HRVATSKE - Nino Jukić

Prošlotjedno Prvenstvo Hrvatske u sportskom ribolovu štapom iz brodice, održano u Novigradu (Istra), okupilo je najbolje mlađe seniore (U-21) i seniore iz Hrvatske, koji su trodnevnom nadmetanju u vještinama, spretnosti i izdržljivosti u sportskom ribolovu iznjedrili najbolje pojedince. Nastupila su 23 mlađa seniora i 24 najbolja seniora, među kojima su bili gotovo svi državni reprezentativci. Natjecatelji iz Zadarske županije (Zadar, Biograd na Moru i Pag) predstavili su se u dobrom svjetlu i još jednom pokazali da spadaju u sam vrh hrvatskog sportskog ribolova.

U-21: zlato i srebro

Između 23 mlađa seniora U-21, iz 12 ribolovnih društava s Jadrana, nastupilo je i šest predstavnika Zadarske županije, po dvojica iz zadarskog Zubaca, biogradske Podlanice i paške Orade. Nakon trodnevnog natjecanja i visokim plasmanima opravdali su vrijednosti zadarskog sportskog ribolova. Najbolji pojedinac među mlađim seniorima, Nino Jukić iz Zubaca, pokazao je najbolju formu i osvajanjem 2., 1. i 7. mjesta u trodnevnom natjecanju, sa 10 osvojenih plasmanskih bodova, svoje je srebro iz Zadra s međužupanijskog prvenstva pozlatio i tako postao ovogodišnji prvak Hrvatske za kategoriju mlađih seniora. S klupskim kolegom Anđelom Kosovićem okitio se i srebrnom medaljom i pokalom u momčadskom plasmanu. Jukić je tako potvrdio zasluženi reprezentativni staž u svojoj kategoriji.

Osvajanje 2. mjesta u prvom lovu te 1. mjesta u drugom i 7. mjesta u trećem lovu donijelo mu je 10 plasmanskih bodova, koji su ga stavili ispred dvojice članova novigradskog Ribona Manuela Korlevića i Stefana Ermana, državnih reprezentativaca. Još je vrjednije što je članove Ribona nadvisio u njihovom akvatoriju. Drugi predstavnici iz Zadarske županije zauzeli su visoka mjesta u konačnom redoslijedu. Tako je Jere Brzić bio 6., Anđelo Kosović 7., Filip Bukša 10., Šime Bobić 11. a Adrijan Alaburić 16.

Seniori: bronca i zlato

Na PH za seniore u lovu štapom iz broda, koje je također održano u Novigradu, predstavnici Zadarske županije lovili su vrlo promjenljivo. Tu su ih domaći istarski ribolovci malo "nadigrali" s obzirom na to da su bolji poznavatelji tog dijela akvatorija, jer se u samom vrhu nalaze petorica domaćih ribolovaca sa dva Zadranina.

Na natjecanju je nastupilo pet članova Zubaca iz Zadra i jedan predstavnik Sipe iz Benkovca. Najbolji pojedinac iz redova Zubaca bio je državni reprezentativac Marko Sikirić, koji je u tri lova u svoju kantu spremio 10,707 kg ribe, što mu je na kraju, plasiravši se prvog dana na 6., drugog na 7. i trećeg na 1. mjestu donijelo 14 plasmanskih bodova i brončanu medalju. David Bajlo drugim lovom pogoršao je svoj plasman pa se morao zadovoljiti tek 5. mjestom, ali mu je taj plasman, sa 15 plasmanskih bodova, osigurao u momčadskom redoslijedu s Markom Sikirićem prvo mjesto na ljestvici. Osvojili su momčadsko zlato i pokal prvaka Hrvatske.

Veteran sportskog ribolova Slavko Štrkalj iz zadarskog Zubaca, uspješno se nosio s mlađim konkurentima i na kraju, zbog nešto lošijeg plasmana u drugom lovu, morao se zadovoljiti 9. mjestom. Ostali Zubačevi predstavnici Ivan Galzina i Dubravko Pejdo zauzeli su 14., odnosno 17. mjesto. Jedini predstavnik izvan redova Zubaca Edi Petričević iz benkovačke Sipe zauzeo je 19. mjesto, ali s obzirom na to da je to i njegov prvi nastup na Državnom prvenstvu, iskustva koja je stekao sigurno će ga služiti u sljedećim nastupima na višim natjecanjima.

Mlađi senioori U-21

Redoslijed, pojedinačno: 1. Nino Jukić (Zubatac, Zadar) 10,0, 2. Manuel Korlević 11,0, 3. Stefano Erman (oba Ribon, Novigrad) 15,0, 6. Jere Brzić (Podlanica, Biograd na Moru) 23,0, 7. Anđelo Kosović (Zubatac) 25,0, 10. Filip Bukša (Orada) 28,0, 11. Šime Bobić (Podlanica) 29,0, Adrijan Alaburić (Orada) 49,0.

Redoslijed, momčadski: 1. Ribon II, Novigrad (Manuel Korlević/Stefano Erman) 26,0, 2. Zubatac, Zadar (Nino Jukić/Anđelo Kosović) 35,0, 3. Arbun, Punat (Andrija Orlić/Luka Pejaković) 42,0, 5. Podlanica, Biograd na moru (Šime Bobić/Jere Brzić) 52,0, 6. Orada, Pag (Filip Bukša/Adrijan Alaburić) 77,0.

Ulovljeno: 1.369 riba ukupne težine 119,720 kg

Prosječna težina primjerka: 87,45 grama

Najveći primjerak ulovio: Jere Brzić (Podlanica), 552 grama

Seniori

Redoslijed, pojedinačno: 1. David Pinezić (Meduza, Rovinj) 11,0, 2. Patrik Toma (Delfin, Pula 13,0), 3. Marko Sikirić 14,0, 5. David Bajlo 15,0, 9. Slavko Štrkalj 32,0, 14. Ivan Galzina 47,0, 17. Dubravko Pejdo (svi Zubatac, Zadar 51,0),19. Edi Petričević (Sipa, Benkovac) 53,0.

Redoslijed, momčadski: 1. Zubatac, Zadar (David Bajlo/Marko Sikirić) 29,0, 2. Ribon, Novigrad (Stefano Stelko/Erik Radin) 53,0, 3. Meduza II, Rovinj (Alen Bilić/David Pinezić) 59,0, 6. Zubatac II, Zadar (Dubravko Pejdo/Ivan Galzina) 74,0.

Ulovljeno: 2.107 riba ukupne težine 189,752 kg

Prosječna težina primjerka: 90,06 grama

Najveći primjerak ulovio: Marko Sikirić, Zubatac Zadar, težine 666 grama

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno