Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Toplak: Prvi put ne znam tko će u prvih 11

21.10.2011. 22:00
Toplak: Prvi put ne znam tko će u prvih 11


Momčad je dobro reagirala na treninzima, tako da se krug igrača za susret protiv Zadra proširio – kaže Toplak


U gradu na Bosutu nogometni puk živi samo jednu misao: Cibalia danas mora pobijediti. U goste dolazi Zadar, koji je prošlo kolo na Stanovima srušio Dinamo. Svjesni su u Vinkovcima da neće biti lako, ali trener Samir Toplak cijeli tjedan govori samo o nova tri boda. Kao da su oni već uknjiženi, a ne da ih tek treba osvojiti.
– Utakmica protiv Zadra bit će sve samo ne laka, suparnik nam dolazi rasterećen nakon onog fantastičnog pothvata protiv Dinama. Sigurno je da se Zadrani dolaze nadigravati, ali mi baš nemamo puno izbora. Jednostavno, danas moramo pobijediti i napokon servirati igru kakvu su navijači od Cibalije proteklih sezona naučili – kaže Toplak uoči važne utakmice.
U Genscherovoj je ovaj tjedan bila potpuna mobilizacija, igrači su svjesni važnosti susreta i na treninzima se radilo bez zadrške ili potezanja ručne.
– Momčad je dobro reagirala na treninzima, tako da se krug igrača za susret protiv Zadra proširio. Prvi put od dolaska u Cibaliju, dan prije utakmice nemam u glavi imena jedanaest igrača koji će istrčati na travnjak. Ovaj put dvojim, tko će igrati vjerojatno ću odlučiti tek pred samu utakmicu.
Toplak je snimao suparnika, o Zadranima puno zna.
– Gledali smo njihov sustav igre. S obzirom na to kako igraju, moramo dobro pogoditi s našom taktikom.
Neki od igrača su se protekla dva dana malo žalili da im ne odgovara teren. Pala je kiša, teren je natopljen, ali Toplak neće ni da čuje ni za kakve teškoće.
– U ovoj utakmici nema alibija ni po kojoj osnovi. Kakva kiša, kakvo loše vrijeme? Kako bude nama, tako će biti i Zadranima. Zapravo ne bi bilo loše da padne malo više kiše da nam ubrza teren s obzirom na to da težimo brzoj pas igri.
Uz Toplaka pred novinarima se uoči susreta sa Zadranima pojavio i Frane Vitaić.
– Svi, od prvog do zadnjeg igrača u svlačionici svjesni su što nam znači utakmica protiv Zadra. Želimo pobjedom vratiti dobru atmosferu, razveseliti naše navijače, a imam osjećaj da ćemo uspjeti. Pobjeda ostaje u Vinkovcima – najavljuje Vitaić, koji nije u top formi. Kada će Frane proigrati?
– Manje je važno kada će proigrati Frane, važno je da proigra cijela momčad. Što vrijedi ako ja briljiram, a mi izgubimo. Možda je Zadar prekretnica, prošlo kolo smo odigrali loše u Šibeniku, uvjerljivo izgubili, ali mislim da kod kuće ne možemo odigrati tako lošu partiju.
U razgovor se umiješao Toplak, rekao je nekoliko riječi o Vitaićevim izdanjima.
– Poslije viroze Frane je bio na nuli, izgubio je četiri do pet kilograma i trebalo mu je vremena da se vrati. Kod njega je evidentan napredak, ne sumnjam da će uskoro biti onaj stari. Igrao je dobro protiv Lokomotive, upravo zbog toga je i dobio priliku u Šibeniku, ma bit će Frane OK – zaključio je Toplak.
Vjerojatni sastav: Matković, Radotić, Tomić, Lučić, Rugašević, Župarić, Matoš, Pavličić, Vitaić, Prgomet, Kresinger.