Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Obilježili 130 godina Biciklističkog kluba “Zadar”

Autor: Valentina Mlađen

21.10.2012. 22:00
Obilježili 130 godina Biciklističkog kluba “Zadar”

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Toplo vrijeme ovog vikenda zadarski rekreativci iskoristili su za vožnju biciklom do Paklenice.
Biciklijada, koja je u subotu startala s Branimira, organizirana je povodom godišnjice Nacionalnog parka Paklenica i 130 godina Biciklističkog kluba “Zadar”. Sudjelovalo je stotinjak biciklista, što članova BK Zadar, a što rekreativaca koji su svoj vikend odlučili provesti uz druženje u prirodi.
– Zdravo tijelo i zdravi duh uz dobro druženje, ali i pojačati malo svijest o brizi prema našem planetu, naveo je ciljeve biciklijade predsjednik BK Zadar Božidar Kotlar.
Na cilju, samom ulazu u Nacionalni park Paklenica sudionike je dočekao ručak, spremljen u hotelu “Vicko”, dok su najstariji i najmlađi sudionici dobili prigodne nagrade.
Na ovoj biciklijadi najmlađa sudionica bila je Tea Šintić (2001. godište), a najstarija Marija Čular (1960. godište). Najmlađi sudionici bili su Karlo Knežević i Mate Brcanija (2000. godište) dok su najstariji sudionici bili Mirko Domitrović (1946. godište), Miše Volarević i Davor Nekić (obojica 1948.). Za umorne bicikliste organiziran je prijevoz u Zadar autobusom.