Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Omjer penala? Igrali smo kao pit bullovi!

Autor: Roman Morović

21.10.2012. 22:00
Omjer penala? Igrali smo kao pit bullovi!

Foto: Zvonko KUCELIN



Jako smo se mlatili. Igrali smo kao pit bullovi pa je vjerojatno zbog toga bio takav kriterij. Onda mogu biti zadovoljan, jer to stalno tražim od igrača, a nisam uvijek dobivao. Sada mi je srce na mjestu – kaže Nazor
“Čestitam Ciboni i kolegi Mršiću na pobjedi. Utakmica se okrenula u njihovu korist možda najviše zbog napadačkog skoka. Tijekom cijele utakmice nismo ga uspjeli kontrolirati. Osim toga, slabo smo branili njihove igrače s loptom u prodoru jedan na jedan. Imali smo svoje šanse koje nismo iskoristili, prvenstveno vanjskim šutom u produžetku. Ovakvu vrstu utakmice je jako teško dobiti ako se na kraju ne otvori vanjski šut.”
Prvi su to dojmovi Ante Nazora, trenera Zadra, nakon dramatičnog poraza pod tornjem. S obzirom na intenzitet igre i agresivnost jedne i druge momčadi, je li omjer slobodnih bacanja pošten? Cibona je šutirala 35 penala, a Zadar 16.
– Jako smo se mlatili. Igrali smo kao pit bullovi pa je vjerojatno zbog toga bio takav kriterij. Onda mogu biti zadovoljan, jer to stalno tražim od igrača, a nisam uvijek dobivao. Sada mi je srce na mjestu – komentirao je Nazor.
Veljko Mršić, trener Cibone, utakmicu je vidio na drugačiji način.
– Bila je ovo jako teška utakmica za igrati, nakon poraza u Novom Mestu. To je na igračima ostavilo traga i nikako se nismo mogli opustiti u prvom poluvremenu. Od pete minute do kraja druge četvrtine trebalo je biti dvadeset razlike za nas. Međutim, promašili smo puno otvorenih šuteva i zicera i zato nismo riješili utakmicu već u prvom dijelu. U trećoj četvrtini smo nastavili sa solidnom obranom, koja još nije na razini na kojoj bi trebala biti u ozbiljnoj momčadi. No, početkom posljednje četvrtine smo došli do 15 razlike i onda se uvukao strah od pobjede. Jer kada momčad izgubi utakmice, kako smo ih mi izgubili u Mađarskoj i Novom Mestu, to ostavlja traumu na psihi igrača. Dobra stvar je što smo u produžetku ipak uspjeli pobijediti. Igrači su dobro odgovorili, bili su sigurniji u napadu.
Žižić je dugo bio na klupi pa je s devet poena u produžetku riješio utakmicu. Bi li uopće ušao da se Jagodić nije ozlijedio?
– Ne znam, vidjeli bismo. U prvom poluvremenu su Hamilton i Jagodić izgledali bolje. Kako nismo imali drugu četvorku, nakon što se Zubčić ozlijedio, davali su nam više energije. Dobro je ispalo, jer je Žižić imao svježine na kraju susreta. Kad se utakmica lomila, počeli smo spuštati loptu dolje i to je ono dobro što nismo radili u Novom Mestu. Žižića treba koristiti kada je protivnička momčad u bonusu, jer šutira slobodna bacanja s visokim postotkom, ako mu se ne sude prekršaji kao inače – zaključio je Mršić.


Izjavili su


TONI PROSTRAN, ZADAR
– U prvom poluvremenu kao da smo se tražili i gubili smo sedam razlike. U trećoj četvrtini smo došli k sebi, stisli smo u obrani i počeli igrati bolje. To se u četvrtoj četvrtini pokazalo kao dobitna kombinacija. Gubili smo petnaest razlike, ali nismo se predavali i uspjeli smo uhvatiti produžetak. Nažalost, kao da smo izgubili malo snage u tom vraćanju. Promašili smo neke otvorene šuteve. Da smo ih pogodili, možda bimo pobijedili, a ovako je pobijedila Cibona i čestitam joj na tome.
MARKO JAGODIĆ, CIBONA
– Imali smo dobrih trenutaka, kada smo napravili petnaest razlike, ali i loših, kada smo im dopustili da izbore produžetak. Na kraju smo ipak pokazali da imamo karakter. Iz dobivene utakmice smo se doveli u neugodnu situaciju, ali smo ipak pobijedili. Možemo dosta naučiti iz ovoga. Ne smijemo više ovako olako ispuštati toliku prednost.