Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Vlašić:Ne znam ni sam što smo htjeli

21.10.2013. 22:00
Vlašić:Ne znam ni sam što smo htjeli


Umjesto da forsiramo igru u kojoj smo imali prednost, srljali smo i pokušavali nešto individualno napraviti. Ne znam ni sam što smo htjeli iz tih situacija – rekao je Vlašić


Iako konačnih 80:65 možda to ne pokazuje, poraz Zadra od Partizana bio je poprilično ružan. Tih 15 razlike rezultat je toga što se drugom poluvremenu igralo bez posebnog naboja, jer je sve riješeno u prvom. Preciznije, u drugoj četvrtini i početkom treće, kada su Beograđani sa +6 odletjeli na +25 i pokazali svu razliku između ove dvije momčadi. Znalo se to i prije, ali Zadrani nisu ispoštivali ni ono osnovno što su se dogovarali prije puta, a to je prvenstveno da kontroliraju loptu i pokušaju, koliko je moguće, parirati u skoku.
– Jednostavno, u drugoj četvrtini smo napravili toliko gluposti, koje se ne mogu tolerirati. Momčadi poput Partizana to znaju kazniti. Kasnije smo kroz igru pet na pet pokušali nešto, međutim, onda nam je Kinsey radio probleme – kaže Hrvoje Vlašić.
Treneru Zadra trn u oku su mnoge olako izgubljene lopte.
– Mislio sam da ćemo imati problema pod košem, gdje je Partizan dominantan, ali dogodilo se da su nam bekovi gubili lopte praktički na centru i omogućavali protivniku lagane poene. Dosta dobro smo ušli u utakmicu i imali dobru suradnju visokih igrača, no to nismo znali prepoznati. Umjesto da forsiramo igru u kojoj smo imali prednost, srljali smo i pokušavali nešto individualno napraviti. Ne znam ni sam što smo htjeli iz tih situacija.
O razlozima loše igre svoje momčadi, kazao je i sljedeće.
– Probleme koje imamo neću ni ponavljati, od toga kako smo ušli u sezonu i kada smo se skupili… Nije ni čudo da imamo ovakvih propadanja kroz samu utakmicu. Jednostavno smo neuigrani. Kod kuće još to koliko toliko uspijemo sakriti, ali u gostima se to jasno vidi i ovo je rezultat. Moramo pokušati što brže i bolje korigirati probleme koje imamo, jer pred nama je serija važnih utakmica.
Duško Vujošević ovaj put nije morao izvoditi svoj “šou” i dobivati tehničke pogreške da bi njegova momčad preokrenula utakmicu. Zadar je u Pioniru pokazao mnogo manje nego prošle sezone.