MIKOLČEVIĆ PRIJAVIO ROGIĆA "On za većinu nas govori da smo se zaposlili preko veze!"

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Filip BRALA

Predsjednik Županijskog suda u Zadru Vladimir Mikolčević je Sudačkom vijeću prijavio čelnika Općinskog suda Željka Rogića. Nazvali smo Mikolčevića želeći provjeriti je li to istina.

On ne samo da nam je potvrdio ovu informaciju, nego nam je i dostavio kompletnu prijavu protiv Rogića Sudačkom vijeću Županijskog suda u Zadru. Naime, saznavši od zadarskih sudaca za ovu prijavu, Mikolčeviću smo poslali upit o tome je li točno da je predsjednika Općinskog suda prijavio Sudačkom vijeću. U odgovoru nam tako navodi kako je točno da je "ukazao na ponašanje suca - predsjednika Općinskog suda u Zadru Željka Rogića suprotno odredbama Kodeksa sudačke etike", te navodi i popis medija kojima je Rogić dao intervjue, a koji su po Mikolčeviću dokaz njegova "neetičnog ponašanja":

- Suci Općinskog suda u Zadru su zaprepašteni ocjenjivanjem njihovog rada i ocjenama koje im je podijelio, prosječna ocjena je između +2 i -3. To se odnosi na sve suce. To je njihov predsjednik Suda, koji se diči rezultatima njihovog rada i ostalih zaposlenika u Sudu, gradeći u javnosti svoj 'brand' kao najeksponiraniji predstavnik hrvatske sudbene vlasti. Zbog čega i s kojom motivacijom gospodin Rogić to čini i većini sudaca Općinskog i Županijskog suda u Zadru insinuira imenovanje 'preko veze', trebao bi objasniti pred Sudačkim vijećem, kaže Mikolčević.

U Mikolčevićevoj prijavi protiv Rogića Sudačkom vijeću on "ukazuje na ponašanje predsjednika Općinskog suda u Zadru suprotno odredbama Kodeksa sudačke etike".

Mikolčević za Rogića traži sankcije od strane Sudačkog vijeća.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika glas istine
Naravno gospodin Rogić se je usudio ustvrditi da u redovima zadarskih nedodirljivih ima kukolja, čime je postao predmet hajke. Gospodin se je Rogić očigledno ogriješio o "Kodeksu sudačke etike i struke" i onu općepoznatu da vrana vrani oči ne kopa i zato treba uništiti i ukloniti iz vlastitih redova sve one koji ukazuju da je struka, bruka! Bilo bi dobro kada bi Mikolčević umjesto što se bavi progonom gospodina Rogića koji se je usudio javno iznijeti ono što godinama cvrkuću i vrapci sa krovovazadarske palaće "pravde", pojasnio po kojim su se to vrijednosni, stručnim, moralnim i etičkim kriterijima biralo i na Općinski i Županijski sud u Zadru zadnjih godina, pogotovo onih godina u eri bivše ministrice pravosuđa Ane Lovrin, zapošljavalo i promaknuto desetci sutkinja i sudaca! Pogotovo onih čije su sudačke norme bile tako mizerne da nisu zaslužili ni plaću na nižem, a kamo li promaknuće na viši, Županijski sud!
Slika korisnika Momak
Usprparili se sudci da više neće moći ne raditi i primati mito. Jadno i jadna država u kojoj ljudi poput Mikolčevića sude. Gdje im je "savjetnica" Lovrinka koja i dalje cica gradski proračun. Bože spasi nas tih zlotvora!