Baranović: Naša lista ima najviše kandidata iz Zadarske županije

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Fabio ŠIMIĆEV
Reformisti su jučer predstavili svoje kandidate s liste za IX. izbornu jedinicu

Saborski zastupnik Narodne stranke reformista jučer je na stranačkoj konferenciji izbjegao odgovor na pitanje koliko mandata očekuju u IX. izbornoj jedinici, rekavši: "Očekujemo da ćemo biti parlamentarno zastupljeni".

Baranović je, čini se, mnogo realniji od nekih kolega koji Reformistima već broje saborske mandate, osobito nakon sklapanja koalicije sa Josipovićevom Naprijed Hrvatskom. Iako im ankete ne prognoziraju previše uspjeha, jučer su u punom sastavu u Zadru predstavili listu za IX. izbornu jedinicu za Zadarsku županiju. Osim potpredsjednika stranke Petra Baranovića, na konferenciji za medije bili su Vesna Sabolić, saborska zastupnica, Borko Oguić, predsjednik  Županijskog odbora, Ljiljana Klarin, potpredsjednica ŽO-a, Željko Ušljebrka, predsjednik benkovačke podružnice, te Budimir Genda, županijski vijećnik njihova koalicijskog partnera Naprijed Hrvatske. 

Osam zadarskih kandidata

Govoreći o koalicijskoj listi "Uspješna Hrvatska" za IX. izbornu jedinicu u Zadarskoj županiji Baranović je istaknuo činjenicu da njihova lista ima najviše kandidata iz Zadarske županije, te pojasnio razloge ovakvog sastavljanja liste:

- Gospodin Budimir Genda koji se nalazi na drugom mjestu koalicijske liste županijski je vijećnik sa dugim političkim putem. Na trećem je mjestu naša saborska zastupnica, Vesna Sabolić, posebno angažirana u posljednjih godinu dana oko problema kredita u francima u čemu je građane bezrezervno zastupala. Na četvrtom je mjestu Borko Oguić, dugogodišnji gospodarstvenik otoka Paga i jedan o prvih koji su nakon nakon velike potvrde prava u našoj bivšoj stranci stali na stranu gospodina Čačića kada je izbačen. Na osmom je mjestu Željko Ušljebrka, sudionik Domovinskog rata od 1990. do kraja, jedan od onih koji su prošli najteže bitke i koji danas uživa veliko poštovanje ne samo svojih suboraca, nego i građana Benkovca. Tu je i magistra ekonomije Božena Bačić, zatim Ljiljana Klarin, aktualna gradska vijećnica, Dubravka Finka, liječnica HZZO-a i Martin Galešić, student i najmlađi na listi - predstavio je Baranović kolege.

Postizborne koalicije

Vesna Sabolić je naglasila kako dobar dio liste zastupaju Zadrani iz razloga što je Zadar najveći grad i motor pokretač IX. izborne jedinice.

- Kao takav zaslužuje imati dovoljan  broj članova na listi, ali imamo zastupljene i Benkovac i Pag. Očekujemo da će se kolege angažirati i da će Zadrani prepoznati ove ljude koji imaju iskustva u politici i koji znaju realizirati naše programe. Vodili smo se preporukama, pa naša lista ima i zastupljenost žena od 40 posto, a vodili smo i računa o braniteljima - kazala je Sabolić, obrazlažući i jedini način na koji mogu ući u postizborne koalicije, s obzirom da su programi stranaka isti ili slični, a Reformisti će koalirati samo s onima  koji će moći realizirati njihov plan.

- Oni koji nas trebaju, moraju imati zastupnike koji su spremni ostvariti naše programe, prije svega konverziju kredita u kune, jer će naša koalicija novoimenovanoj vladi uvjetovati da preuzme na sebe rješavanje kredita u francima. Naglasak smo stavili i na mlade  kojima moramo omogućiti ostanak u Hrvatskoj i zbog kojih treba osnovati fond za kredite mladima jer ih većina radi na određeno vrijeme i ne mogu do stana. A tu je i pitanje na kojemu smo kolega Baranović i ja već inzistirali, a to je donošenje članka po kojemu će se građane zaštititi od deložacije - navela je Sabolić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno