U igri za gradonačelnika Mijić i Šoša

Slika korisnika admin
Fabio ŠIMIĆEV
Ante Župan

Gradonačelnik Obrovca Ante Župan još nije donio odluku o tome hoće li u slučaju da bude izabran u sabor RH, zadržati funkciju gradonačelnika Obrovca ili će je prepustiti nekom od svojih zamjenika.

- Mislim da je o tome prerano govoriti. Vidjet ćemo što će biti nakon izbora, ali za sad o takvim mogućnostima nismo raspravljali, rekao je obrovački gradonačelnik nakon nedavne sjednice Gradskog vijeća Obrovca.

Ante Župan ušao je u kombinaciju za Sabor prema pretpostavkama da će HDZ-ova Domoljubna koalicija u IX. izbornoj jedinici sigurno osvojiti 10 zastupničkih mandata, kako im predviđaju sve ankete. Ako HDZ-ova koalicija pobijedi, sigurno je da će Tomislav Karamarko i Josipa Rimac ući u izvršnu vlast čime se automatski otvara mjesto i za Antu Župana. Ono što obrovačku javnost zanima je tko bi ga, u slučaju Županove "abdikacije", naslijedio u gradonačelničkoj fotelji? Npr., u Gradu Zadru je jasno da bi Božidara Kalmetu zamijenio njegov zamjenik Zvonimir Vrančić. Zbog specifičnih političkih okolnosti to bi u Obrovcu trebao biti Stanko Mijić, kao prvi čovjek srpske manjine i SDSS-a. Međutim, kažu izvori u obrovačkom HDZ-u, Župana mijenja njegov "suigrač" s kojim je zajednički izvojevao pobjedu na lokalnim izborima, a to je Grgo Šoša. No, najvjerojatnije je da će u slučaju izbora, Ante Župan zadržati gradonačelničku funkciju.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno