Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Matulović: ABA liga nam je važnija od prvenstva Hrvatske

21.10.2016. 22:00
Matulović: ABA liga nam je važnija od prvenstva Hrvatske


Večeras u 19 sati protiv Mega Leksa, sutra u 17 protiv Zagreba. To je program košarkaša Zadra za ovaj vikend. Trener Ante Matulović ne dvoji koja je utakmica važnija.
– Po nama je važnija ABA liga, jer je to mnogo kvalitetnije natjecanje, bolje su momčadi i europski je izlog. Hrvatsko prvenstvo se do sada nije pokazalo toliko zanimljivim za publiku, kako zadarsku, tako i onu diljem Hrvatske. Zato nam je ABA liga u ovom trenutku izuzetno značajnija od prvenstva – kaže Matulović i dodaje.
– Naravno da u svaku utakmicu ulazimo sa željom da pobijedimo i tu neće biti nikakvih kalkulacija. Stoga smo sada maksimalno fokusirani samo na Mega Leks, a sutra ujutro ćemo razmišljati o Zagrebu.
Zadar je samo jednom uspio pobijediti Megu, od koje je izgubio triput u gostima i dvaput pred svojim navijačima. Kakvog protivnika možemo očekivati večeras u Krešinom domu?
– Riječ je o skupu mladih i vrlo talentiranih igrača, koji imaju izuzetno veliku energiju. Ne odgovara nam stil igre kojega oni u pravilu nameću pa ćemo nastojati nametnuti naš ritam. Jako je važno da ostvarimo kontrolu obrambenog skoka i da trčimo prema natrag, jer je tranzicija jedno od njihovih najjačih oružja. Imaju odličnog trenera, koji svakom igraču dopušta da rješava situacije jedan na jedan pa su i tom segmentu jako dobri.
Za Zadar bi bilo vrlo važno danas protiv Mege doći do treće pobjede u ABA ligi, ali i sutra protiv Zagreba do treće u prvenstvu Hrvatske.
– Iskreno, Zagreba se nismo dotakli ni u jednom trenutku. Nažalost, ne možemo odjednom raditi pripremu za dvije utakmice, jer bi to bio rusvaj na parketu. Za Zagreb ćemo imati sastanak sutra ujutro. Olakotna okolnost je što poznajemo sve igrače i trenera i prema tome ćemo odrediti taktiku igre. Znamo da nas u Trnskom također očekuje teška utakmica i pripremit ćemo se najbolje što možemo u skladu s mogućnostima. No, mnogo je važnije da večeras pobijedimo Mega Leks pa ćemo onda lako razmišljati dalje – za kraj će trener Zadra.