Podignuta optužnica za ubojstvo zadarske učenice

Slika korisnika valentinam
Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu
PIXSELL
Ubojstvo je duboko potreslo Zadar

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Karlovcu optužnicu protiv hrvatske državljanke (1989.) zbog počinjenja kaznenog djela protiv života i tijela teškim ubojstvom iz članka 111. točka 2. Kaznenog zakona/11.

Radi se o ubojstvu 14-godišnje zadarske učenice koju je, smatra državno odvjetništvo, u obiteljskoj kući na ranču Mala Mila na Velebitu ubila njezina 28-godišnja sestrična.

"Okrivljenici se stavlja na teret da je 20. lipnja 2017. oko 7 sati na području Općine Lovinac; u stanju psihotičkog poremećaja zbog kojeg nije mogla shvatiti značenje svog djelovanja niti upravljati svojim postupcima; u cilju da usmrti svoju rođakinju, ušla u njenu sobu, te iako se ona nije mogla braniti, uporabom noža joj zadala ubodno-reznu ranu na prednjoj, desnoj strani prsnog koša i jednu ubodnu ranu na stražnjoj lijevoj strani prsnog koša (ozljeda pluća). S obzirom da su ozljede bile po život opasne te su dovele do iskrvarenja, oštećenica je preminula uslijed tih ozljeda", navodi karlovački ŽDO.

Ovo državno odvjetništvo je predložilo da se protiv okrivljenice produlji istražni zatvor temeljem članka 551. u vezi članka 123, stavka 3. i 4. Zakona o kaznenom postupku/08, te da sud nakon rasprave utvrdi da je okrivljenica počinila protupravno djelo u stanju neubrojivosti te da joj odredi prisilan smještaj prema odredbama Zakona o zaštiti osoba sa duševnim smetnjama.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno