Ministar Marić Općini Sv. Filip i Jakov darovao zemljište za POS stanogradnju

Slika korisnika valentinam
Sporazum
Ni jedna vlada do sada nije predvidjela aktiviranje državne imovine za poticajnu stanogradnju. Ova vlada je to prepoznala u zakonu radi reanimacije života u Hrvatskoj. Da je to bilo 10 ili 15 godina prije, onda bi posljedice depopulacije bile manje, rekao je ministar
Siniša KLARICA
Potpisivanje sporazuma u Općini Sv. Filip i Jakov

Nakon petnaestak godina iščekivanja, ministar državne imovine Goran Marić, zadarski župan Božidar Longin i načelnik Općine Sv. Filip i Jakov Zoran Pelicarić potpisali su sporazum o ustupanju općini državnog, građevinskog zemljišta u predjelu Rabatin. Nekretnina površine 40.000 m/2, vrijedna 36 milijuna kuna, koristit će se za poticajnu stanogradnju. Cilj je i izgradnja osnovne infrastrukture oko škole koja se nalazi u blizini. Riječ je o 65 parcela među kojima su i parcele površine 350 m2 koje su određene za gradnju obiteljskih kuća. Cijena zemljišta iznosi 65 eura/m2.

- Dugo smo čekali ovo, ali ministar Marić, kojeg je Bog poslao, omogućio je da lakše dođemo do državne imovine za daljnji razvoj. Prije četiri mjeseca imali smo u županiji zajednički sastanak s ministrom Marićem, a naša općina je jedna od onih u kontinuitetu koja dobiva državno zemljište kako bi se pomogao razvoj. Mi smo jedna od rijetkih općina koja je svojim sredstvima gradila školu i dvoranu, k tome još kreditom u švicarcima. Vrijednost tih gradnji je 10 mil. kn i taj kredit plaćamo i danas. No škola u koju svaki dan ide 350 djece i koja je ponos, nema osnovnu infrastrukturu niti je povezana s mjestom. Znači ovo sve je prije svega za dobrobit Turnja i Sv. Filipa i Jakova jer se škola nalazi upravo na “međi” ta dva naselja. No raduje i zbrinjavanje mladih obitelji, a jednog dana izgradit ćemo i vrtić, rekao je načelnik Pelicarić.

Župan Longin izrazio je zadovoljstvo jer svaki dolazak ministra Marića u Zadarsku županiju znači dolazak darova u obliku nekretnina.

Ministar Marić replicirao je načelniku da bi bilo uzaludno i trideset ministarstava da nije u lipnju donesen novi Zakon o upravljanju državnom imovinom.

- Ni jedna vlada do sada nije predvidjela aktiviranje državne imovine za poticajnu stanogradnju. Ova vlada je to prepoznala u zakonu radi reanimacije života u Hrvatskoj. Da je to bilo 10 ili 15 godina prije, onda bi posljedice depopulacije bile manje. Često sam u ovom kraju Hrvatske i kad se prođe Sv. Rok vidi se koliko ovaj kraj diše hrvatski. Zato molim vas nastavite graditi i čuvati ova vaša mjesta. Darivanje tla pod nogama nema većeg znaka. Upravo ovaj ugovor je darivanje tla pod nogama, rekao je ministar Marić očekujući poziv za početka radova, ali i da turanjski dio ne bude zakinut.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 4 (1 glasova)

Komentari

Slika korisnika SOFIJA ROSA
Pozdrav, ja sam gdica SOFIJA ROSA. Iz Zagreba u Hrvatskoj želim dati pouzdano svjedocanstvo o tome kako sam dobio kredit od gospode Vladimire Financial Investor. Dobio sam zajam od 50000 €. NAPOMENA: Ona je pouzdana i autenticna Ako je netko zainteresiran za dobivanje kredita, molimo kontaktirajte njezin VIA EMAIL: vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com