Zadarski lutkari iz Čakovca se vratili s tri nagrade

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
21. Susret profesionalnih kazališta za djecu i mlade HC Assitej
Mate Matišić dobio je nagradu za najbolju scensku glazbu u predstavi Nikomu pravo, a Sara Lustig i Dominik Karakašić nagrade za najbolja glumačka ostvarenja u predstavi Kaštanka
Kaštanka je nastavila nizati nagrade

Objavljene su nagrade sa  21. Susreta profesionalnih kazališta za djecu i mlade HC Assitej. Susret se održavao u  Čakovcu od 15. do 19. listopada 2018.  a Kazalište lutaka Zadar  je sudjelovalo  s  dvije  predstave:  Nikomu pravo  i Kaštanka te su osvojili  čak tri nagrade.

Najbolja scenska glazba:

Mate Matišić za predstavu NIKOMU PRAVO, Kazalište lutaka Zadar

Najbolja glumačka ostvarenja:

Sara Lustig uloga KAŠTANKA predstava KAŠTANKA, Kazalište Virovitica i Kazalište lutaka Zadar 

Dominik Karakašić uloga Luka Aleksandri predstava KAŠTANKA, Kazalište Virovitica i Kazalište lutaka Zadar

Službeno obrazloženje žirija:

Nagrada za scensku glazbu, Mate Matišić: Nikomu pravo, Kazalište lutaka Zadar

"Zanimljiva glazba s okusom tradicionalnog uspješno dočarava ali i proširuje predložak predstave, te se i tekstualno s njime stapa. Tako glazba kao nosač događanja preuzima važnu ulogu u ukupnosti predstave. Glazba je osmišljena na kvalitetan način, a izvedba uživo bi trebala tu kvalitetu dosljedno popratiti."

Nagrada za glumačko ostvarenje: Sara Lustig, Kazalište Virovitica i Kazalište lutaka Zadar

"Animatorica Sara Lustig stopila se na zanimljiv način sa svojom lutkom Kaštanke: lutka kao prirodni produžetak glumičinog tijela a glumičino tijelo kao proširenje lutke. U tom sinaptičkom spoju kao da nastaju impulsi iz kojih se oba tijela – lutke i glumice – pokreću. Upravo ta mistična spona živog i neživog stvorila je dojam fluidnosti, beskrajne točnosti i ljepote. Besprijekorna animacija više je od dostupnog lutkarstva i na primjeru Kaštanke Sare Lustig imali smo jedinstvenu priliku ponovno promisliti animaciju i pomaknuti razumjevanje mogućeg korak dalje."

Nagrada za glumačko ostvarenje: Dominik Karakašić, Kazalište Virovitica i Kazalište lutaka Zadar

"Karakašić je u Kaštanki odigrao lijepu i snažnu ulogu Luke Aleksanriča. Predstava kao cjelina gotovo da vapi za Karakašićem koji unosi i grubost i toplinu: Karakašić predstavu dovršava preuzimanjem završne scene u trenutku u kojem predstava kao cjelina skoro pa zaboravlja svoj početak. Karakašić predstavi daje ‘onu’ Rusiju na zanimljiv način koji je komisija odlučila nagraditi."

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno