Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

VODOOPSKRBA Rekonstrukcija cjevovoda počinje već ovaj tjedan

22.10.2019. 09:01


Priča o dotrajalosti vodovodnih cijevi u Zadru nije nikakva novost. No prema riječima stanara u Ulici Valerija Deponte pucanja cijevi gotovo su svakodnevica ovog dijela grada. No stanare je jučer posebno ogorčio potez radnika Vodovoda.
– U posljednje dvije godine ova ulica krpana je više od 20 puta. Stanje cijevi je takvo da je više nemaju gdje zakrpati. Prije dva dana radnici Vodovoda su opet napravili nekakav provizorij, ali smo ih upozorili da je potrebno zamijeniti cijelu cijev. Prije 20 dana radnike je na to upozorio i njihov rukovoditelj, ali su oni demonstrativno napustili gradilište, rekao nam je Ante Pupić Bakrač.
Ante Pupić Bakrač je rekao da je poslom vezan za slične građevinske sanacije. Svaki put, kad radnici Vodovoda zatrpaju cijev, zatrpaju je otkopom, umjesto da najprije cijev prekriju sitnim pijeskom. Naravno u Vodovodu imaju svoju verziju priče prema kojoj je bagerist odbio raditi bez policijske zaštite.
Na stranu svađe, u Vodovodu su upoznati s ovim problemom te su nam isprva rekli da će ova ulica ući u plan sanacije za sljedeću godinu. No direktor Vodovoda Tomislav Matek je jučer izvidio situaciju te nam je poručio.
– Rekonstrukcija cjevovoda ide već ovaj tjedan. Napravljen je troškovnik i dat je nalog operativi. Problem ove ulice je u tome što je dvije trećine neasfaltirana, a postavljen je mali profil plastičnih cijevi. Za vrijeme posljednje intervencije uočen je manji gubitak vode. Želja nam je bila da ovaj zahvat iskoordiniramo s asfaltiranjem ulice. Međutim, do toga još nije došlo. Stoga ćemo mi svoj dio posla obaviti ovaj tjedan, rekao nam je direktor zadarskog Vodovoda Tomislav Matek.