Zadarski stanovi u prosjeku po 2.261 euro po m2

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Stanovi i dalje skuplji i traženiji nego kuće
Kuće su i u rujnu bile slabije tražene, ali i jeftinije nego stanovi, a razlika u njihovim cijenama u prosjeku je iznosila 21,5 posto
Zadarski list/Arhiva
Podaci oglasnika za nekretnine Crozilla.com pokazuju kako su u Zadru stanovi u prosjeku oglašavani po 2.261 euro po metru kvadratnom

Podaci oglasnika za nekretnine Crozilla.com pokazuju kako su u Zadru stanovi u prosjeku oglašavani po 2.261 euro po metru kvadratnom, u Šibeniku se za kvadrat tražilo 2.163 eura, a u oba su grada kuće u prosjeku bile jeftinije za 620 eura po kvadratu.
Razlika u cijenama kvadrata u visini od oko 260 eura zabilježena je u Rijeci gdje su stanovi u prosjeku oglašavani po 1.559 eura po kvadratnom metru, te u Umagu u kojem je rujanska cijena iznosila 2.150 eura. Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako su rujanske cijene stanova na godišnjoj razini porasle za 4,5 posto, a vrijednosti kuća u prosjeku za 3,5 posto.
Najmanja rujanska razlika između cijena kvadrata kuća i stanova iznosi tek 15 eura, a zabilježena je u Poreču, dok su najveće razlike, čak 1.071 euro po metru kvadratnom, zabilježene u Opatiji.
Kuće su i u rujnu bile slabije tražene, ali i jeftinije nego stanovi, a razlika u njihovim cijenama u prosjeku je iznosila 21,5 posto.
Bez obzira radi li se o kućama ili stanovima, na oglasniku za nekretnine Crozilla.com, najskuplji su gradovi i dalje Dubrovnik, Split i Opatija.
Za kvadrat stana u Dubrovniku u rujnu je u prosjeku trebalo izdvojiti čak 3.665 eura, u Opatiji 3.314 eura, a u Splitu 2.979 eura. Osim stanova, u navedenim gradovima niti kuće nisu jeftine. Za kvadratni metar kuće s uključenom cijenom okućnice u Dubrovniku se u prosjeku tražilo 3.585, u Opatiji 2.243 eura, te 2.633 eura u Splitu.
Među povoljnijim se gradovima na moru i dalje nalazi Senj s prosječnom cijenom od 1.524 eura po metru kvadratnom, te oko 280 eura jeftinijim kućama.
Za kvadratni metar stana u Bjelovaru u prosjeku se tražilo tek 742 eura, dok su kuće bile čak 40,7 posto jeftinije.
Osječki su stanovi u prosjeku oglašavani po 978 eura po kvadratnome metru, a cijene kuća bile su 38 posto manje od cijena stanova. U Varaždinu je, prema podacima oglasnika Crozilla.com, razlika iznosila 33 posto, a prosječna cijena kvadrata stana oglašavana je po 1160 eura.
Tražena cijena stanova u Zagrebu je iznosila 2.043 eura po metru kvadratnom, što je gotovo 35 posto više od prosječne oglašavane cijene kuća. Za kvadratni metar stana u Slavonskom Brodu tražilo se 782 eura, a za kuće 108 eura manje.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno