Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Četiri osobe ozlijeđene u teškoj prometnoj nesreći na predjelu Mazija kuće

22.10.2021. 11:14


Četiri osobe upućene su na pružanje liječničke pomoći u Općoj bolnici Zadar, nakon teške prometne nesreće koja se dogodila jutros oko 7.45 sati na županijskoj cesti ŽC 6007 na predjelu Mazija kuće, potvrdili su nam u Policijskoj upravi zadarskoj. Jedna osoba zadobila je teške, a tri lakše tjelesne ozljede.
Prema rezultatima očevida prometna nesreća  se dogodila na način da je vozač osobnog automobila zagrebačkih registarskih oznaka u dobi od 61 godine krećući se iz smjera Ražanca u smjeru Zadra pri dolasku u zavoj nije prilagodio vožnju uvjetima na kolniku koji je bio mokar i sklizak, već je uslijed neprilagođene brzine spomenutim uvjetima izgubio kontrolu nad vozilom i prešao u suprotan kolnički trak. U tom trenutku se u tom traku naiazilo vozilo Hitne medicinske pomoći uz Zadra, kojim je upravljao 40-godišnji vozač, tako da je došlo do frontalnog sudara. Osobno vozilo je odbačeno izvan kolnika gdje je udarilo u prometni znak.
Na teren su odmah poslane žurne službe, ekipa HMP-a i policija. Baš liječnik HMP-a je nakon pregleda odredio upućivanje na pružanje liječničke pomoći. U nesreći je teške ozljede zadobila 62-godišnja putnica iz osobnog automobila, a lakše su ozlijeđena obojica vozača te 27-godišnja putnica iz vozila HMP-a.
Protiv 61-godišnjeg vozača osobnog automobila podnijet će se kaznena prijava za izazivanje prometne nusreće u kojoj je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede.