Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Bili brig bez vode

Autor:

21.11.2009. 23:00
Bili brig bez vode

Foto: Sebastian GOVORČIN



U zadnjih 10 godina cijevi pucaju godišnje pet do osam puta. Cijevi koje su jako stare napajaju cijeli Bili brig s vodom i kada puknu nitko nema vodu. Osim toga ulica nije asfaltirana i svaki put kada se dogodi pucanje cijevi mi imamo ogromnu materijalnu štetu, kaže Neven Pantalon koji nakon pucanja cijevi zbraja materijalnu štetu
Zbog puknuća velike vodovodne cijevi jutros je gradsko naselje Bili Brig bilo bez tekuće vode. Dežurni operater Vodovoda rekao nam je kako je pukla cijev velikog promjera koja se nalazi na terenu iznad Ulice Hrvatskog sabora. Dodao je kako su radnici odmah po dojavi krenuli na teren, ali kad će radovi biti gotovi nije mogao reći.
– Budući da se radi o mekanom terenu kojeg je voda dobro poplavila moramo vidjeti hoće li radnici moći uopće prići bagerom do mjesta puknuća, tako da mislim kako do večeri najvjerojatnije neće biti vode, rekao je  dežurni operativac Vodovoda.
I dok se u Vodovodu pitaju hoće li moći doći do mjesta puknuća vodovodne cijevi, građani koji žive u blizini ogorčeni su zbog njihove nemarnosti. Naime, kako nam je rekao Neven Pantalon, isti problem imaju već godinama, svake godine cijevi zbog starosti pucaju pet do osam puta, a oni zbrajaju štetu koju sami nadoknađuju.
– U zadnjih 10 godina cijevi pucaju godišnje pet do osam puta. Cijevi koje su jako stare napajaju cijeli Bili brig s vodom i kada puknu nitko nema vodu. Osim toga ulica nije asfaltirana i svaki put kada se dogodi pucanje cijevi mi imamo ogromnu materijalnu štetu. Voda poplavi podrume, prizemne katove kuća, uništava nam dvorišta. Kada smo tražili odštetu u uredu za procjenu štete u Vodovodu, rekli su nam da ćemo dobiti kante Jupola kako bi to ofarbali, govori nam ogorčeni Pantalon ističući kako niti te kante s jupolom još nisu dobili.
Samo u njegovom dvorištu, koje je kako kaže tek uredio, materijalna šteta je ogromna.
– Naše novouređeno dvorište i okućnica u potpunosti su uništeni. SAmi radovi su bili približno 30 tisuća kuna, a sve se to dogodilo zbog nemarnosti Vodovoda. Zadnje pucanje cijevi bilo je prije desetak dana i to se dogodilo stotinjak metara dalje od naše kuće, sada je to samo dvadesetak metara dalje. Iz Vodovoda su nam nakon više poziva rekli kako nemaju sredstava za popravak, ali ovo nije novi kvar, ovo se događa godinama, rekao je ogorčeni Pantalon.