Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Pola stoljeća u slozi i ljubavi

Autor: Velimir Brkić

21.11.2009. 23:00
Pola stoljeća u slozi i ljubavi

Foto: Velimir BRKIĆ



 Doživjeti 50. godišnjicu braka prava je rijetkost i blagoslov. 18.250 dana, punih 50 godina ili pola stoljeća Marija i Velimir Kezmić iz Sukošana žive zajedno, u slozi i ljubavi, u dobru i u zlu! Ova proslava je veliki životni doživljaj, koji slavljenike i njihovu obitelj čini neizmjerno sretnim.
Pedeset godina braka proslavljeno je u krugu obitelji. Uz njih su bila njihova djeca, kćeri Julia Vanjak i Renata Božina, sinovi Neven i Božidar te njihovo desetero unučadi i dvije praunuke, Gabriela Lalić i Lara Zrilić. Zajedno su gasili svjećice na slavljeničkoj torti.
Pored nevjeste Štefice i Vlatke te zetova Borislava Bore Vanjaka iz Sukošana i Stipe Božina iz Lepura pokraj Benkovca, bio je i Venci Raspović, kum koji je uz njih stajao i prije 50 godina.
– Nije bilo lako, priznao nam je 68-godišnji Velimir zvani Car, jer život donosi mnoge probleme, ali uz mnogo ljubavi, prije svega uzajamnog poštovanja i uvažavanja, sve se može riješiti.
Bio je to i dan sjećanja pa je 67-godišnja Marija, rođena Rogoznica, ispričala kako su se ona i njezin Vero “ugledali”.
– Cijelo sam vrijeme bila domaćica i vjerujem da sam svom Veri bila i lijeva i desna ruka, rekla je Marija dodavši kako se udala izuzetno mlada, sa 17 godina, ali kako je sve brzo prohujalo.
Vrijedni i radišni Kezmići, kao i nekada, pa i danas, sve rade zajedno.
– U životu treba biti strpljiv i sretan zbog obitelji i prijatelja koji vas okružuju, zaključio je slavljenik Velimir koji je osim 10 godina provedenih na radu u Njemačkoj mirovinu dočekao kao domar u zadarskom MUP-u. Danas stigne biti predsjednik najuspješnije i najaktivnije udruge umirovljenika u Zadarskoj županiji i šire, one iz Sukošana.
Slavlje je trajalo dugo u noć, a nakon toga, Marija i Velimir ušli su u drugo “poluvrijeme” svog bračnog zajedništva.