Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Poslovni prostori do daljnjeg prazni

Autor:

21.11.2009. 23:00
Poslovni prostori do daljnjeg prazni

Foto: Filip BRALA



U poslovnim prostorima zakupitelji će moći obavljati neku od sljedećih djelatnosti: cafe bar s terasom, prodaja sportske odjeće i obuće, prodaja sportskih artikala i artikala za plažu, kiosk, sendvič bar, pizza cut bar, prodavaonica power i body building proizvoda, a u najvećem poslovnom prostoru bit će moguće otvoriti fitness centar


U ovoj godini neće biti novog raspisivanja natječaja za davanje u najam 12 poslovnih prostora koji se nalaze u sklopu zatvorenog plivališta na Višnjiku.
Tako nam je, naime, rekao Dino Bailo, direktor Sportskog centra Višnjik. On je pojasnio kako neće raspisivati novi natječaj jer žele izraditi studiju isplativosti kojom bi se vidjelo može li se SC-u Višnjik isplatiti uzeti neki poslovni prostor u najam i za koju vrstu djelatnosti. Da pojasnimo, SC Višnjik ovom studijom želi vidjeti isplati li im se uzeti neki poslovni prostor u najam i tamo otvoriti, primjerice, sendvič bar ili kafić.
Dva natječaja, jedna ponuda
Nakon što studija bude gotova vodstvo SC-a Višnjik odredit će o daljnjim postupcima, odnosno o eventualnom novom raspisivanju javnog natječaja.
 – Prije raspisivanja oba natječaja imali smo dosta upita zainteresiranih građana, ali kad su natječaji bili objavljeni interes je bio loš. Mislim da je razlog za to trenutačna svjetska kriza jer se ljudi sad boje ulagati novce u poslove, objasnio je Dino Bailo slab interes za unajmljivanje poslovnih prostora. Na pitanje imaju li uvjeti koji su postavljeni u natječaju veze sa slabim odazivom, rekao je kako smatra da su uvjeti natječaja više nego povoljni.
Inače, do sada su bila raspisana dva natječaja za davanje u najam 12 poslovnih prostora koji se nalaze na potencijalno atraktivnim lokacijama zbog blizine sportskih objekata gdje se kreće mnoštvo ljudi. Na prvi natječaj nije se javio nitko, dok je na drugi pristigla samo jedna ponuda koja je odbačena zbog nevažeće dokumentacije. Natječaj je bio raspisan za deset manjih poslovnih prostora površine između 20 i 50 četvornih metara te dva veća od kojih jedan ima 185, a drugi 355 četvornih metara.
Ni niže cijene nisu pomogle
Veći poslovni prostori trebali su se unajmiti na deset godina, a početna cijena za davanje ponuda za zakup je bila 8 eura po četvornom metru na mjesec. Za manje poslovne prostore zainteresirani ponuđači morali su izdvojiti najmanje 10 eura po četvornom metru mjesečno, a trebali su ih uzeti u najam na pet godina.
Međutim, ni činjenica da su u ponovljenom natječaju cijene mjesečnog najma bile smanjene, nije pomogla da se na ponovljeni natječaj javi više zainteresiranih. Naime, najniža cijena koju potencijalni zakupitelj mora ponuditi u prvom je natječaju iznosila od 15 eura po četvornom metru za manje te najmanje 10 eura po četvornom metru mjesečno za veće poslovne prostore.
Inače, prema uvjetima navedenima u natječaju, u poslovnim prostorima zakupitelji će moći obavljati neku od sljedećih djelatnosti: cafe bar s terasom, prodaja sportske odjeće i obuće, prodaja sportskih artikala i artikala za plažu, kiosk, sendvič bar, pizza cut bar, prodavaonica power i body building proizvoda, a u najvećem poslovnom prostoru bit će moguće otvoriti fitness centar.