Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Gradonačelnik u “Radosti”

21.11.2010. 23:00
Gradonačelnik u “Radosti”


Bez politikantstva, mislim da smo na pragu razrješenja da svoj djeci osiguramo vrtićki smještaj pod prilično finim i komfornim uvjetima kakva naša djeca zaslužuju, kazao je Vrančić, ponavljajući da mu je bilo drago posjetiti Voštarnicu te im je to poticaj da što prije realiziraju planove


Ovaj posjet vratio me u djetinjstvo, a mislim da bi posjeti vrtićima mogli postati i tradicionalni, kazao je Zvonimir Vrančić nakon današnjeg posjeta Dječjem vrtiću “Radost” na Voštarnici. Izaslanstvo Grada Zadra dočekala je ravnateljica Biserka Belić s djelatnicima i mališanima te su im zaželjeli dobrodošlicu i proveli ih po vrtiću.
Pismo gradonačelniku
Gradonačelnik Vrančić u vrtić je došao s pročelnikom Josom Nekićem u povodu Dana grada na poziv djece te nije krio oduševljenje pismom koje su mu mališani uputili, a u kojemu između ostaloga stoji i da je gradonačelnik jak i ima mač.
– Povod za dolazak je čestitka koju su djeca, vjerojatno u koordinaciji s tetama, poslala Gradskoj upravi za Dan grada. Odlučili smo posjetiti ovaj vrtić i na neki način zahvaliti svim vrtićima u našem gradu, o kojima se zajednički brinemo, kazao je Vrančić, a pročitano je i pismo.
– Dragi gradonačelniče, ubrzo će Dan grada i mi bismo vas rado upoznali. Pitali su nas tko je gradonačelnik i što on radi, a mi smo odgovorili. Tin je rekao da gradonačelnik vodi računa da sve bude u redu u gradu, on je šef crkve. Lucijan je rekao da radi do kasno u noć i ponoć i pazi da ne dođu lopovi. Niko je napisao: ‘On je jak i nosi mač’, a Pia je rekla: ‘On ima kuću u gradu, tamo živi i ima puno ljudi.’ Šime je rekao: ‘On moli za grad Zadar.’ Sad bismo htjeli znati tko je u pravu, ali ne samo to. Pozivamo vas u naš vrtić Voštarnica na druženje i igru, pročitao je pismo oduševljeni Vrančić te rekao da je lijepo napisano što je sve gradonačelnik. Upitao je djecu što misle kakav je on, a oni su dječje iskreno odgovorili: “dobar”.
Vrtić za svu djecu
Kroz priču i igru gradonačelnik je saznao i što su sve mališani naučili o zaštitnicima Grada Zadra i poznatim Zadranima, a dobio je i prigodni dar, kolaž slika koje su mu napravila djeca. Pjesma, ples i igra trajali su oko pola sata, a posjet je završen obećanjem gradonačelnika kako će se ponovno vidjeti. Nakon posjeta kazao je i kako Grad ima planove za proširenje vrtićkih kapaciteta.
– Naravno da će s vremenom potreba za vrtićima rasti i mi o tome vodimo računa. Počelo se s gradnjom vrtića na Višnjiku, a nakon toga idemo s proširenjem vrtića na Bokanjcu uz, naravno, vrtić u Mocirama za djecu s posebnim potrebama, kazao je Vrančić, dodajući i nekoliko novih vrtića što su ih otvorile fizičke osobe koje se osjećaju sigurne da će Grad pomoći u sufinanciranju.
– Bez politikantstva, mislim da smo na pragu razrješenja da svoj djeci osiguramo vrtićki smještaj pod prilično komfornim uvjetima kakve naša djeca zaslužuju, kazao je Vrančić, ponavljajući da mu je bilo drago posjetiti Voštarnicu te im je to poticaj da što prije realiziraju planove.
Dotaknuo se i vrtića na Ljepotici te problema sa zidom bivšeg Mesoprometa, a kako je rekao, problem bi uskoro trebao biti riješen jer će Grad poduzetniku osigurati prostor za trafostanicu u neposrednoj blizini, a on će kompenzacijom vrtiću dati prostor na kojemu se nalazi zid.