Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Kosor: HSLS neće koalirati s HDZ-om

21.11.2010. 23:00
Kosor: HSLS neće koalirati s HDZ-om


Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor u subotu je nakon završetka programskog Sabora HSLS-a, održanog u dvorani “Vatroslav Lisinski” pred oko dvije tisuće izaslanika, najavio da njegova stranka nakon sljedećih parlamentarnih izbora sigurno neće koalirati s HDZ-om.
– Na sljedeće parlamentarne izbore izaći ćemo samostalno jer je samo takav izlazak put afirmacije liberalne ideje. HSLS prvi put nakon 14 godina izlazi samostalno jer se ne želi skrivati iza drugih stranaka. A koliko god nakon izbora imali zastupnika, jedno je sigurno – nećemo koalirati s HDZ-om, rekao je Kosor.
Inače, tijekom i nakon sabora jedan od važnijih tema bila je hoće li se i kako Dražen Budiša ubuduće angažirati u politici iz koje je otišao nakon izbornog debakla iz studenog 2003. kada nije uspio prijeći izborni prag. Naime, Kosor je novinarima priznao da Budišino kandidiranje na listi za dijasporu “zvuči kao dobra ideja” jer bi tako Hrvati iz BiH konačno dobili čovjeka u Saboru koji će ih predstavljati na pravi način. Sam Budiša je pak rekao da mu je iz stranke bila zaista predložena ta kandidatura, ali da je on to otklonio jer smatra da hrvatske građane s prebivalištem izvan Hrvatske ne bi trebao predstavljati netko tko u njoj još uvijek živi.