Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Sretna sam što imam tu privilegiju glazbom uveseljavati ljude!

21.11.2010. 23:00
Sretna sam što imam tu privilegiju glazbom uveseljavati ljude!


Još nas svega nekoliko dana dijeli od najvećeg ovogodišnjeg koncertnog spektakla u Hrvatskoj – Top Starsa. Nakon dva spektakularna koncerta u Zagrebu i Rijeci, zvijezde Top Starsa: Indira Vladić, Tony Cetinski, Franka Batelić i Luka Bulić već pakiraju svoje kofere za Zadar, spremni i zadarskoj publici priuštiti preko tri sata vrhunskog glazbenog doživljaja. Za Zadarski list svoje su doživljaje s proba i nastupa protekla dva tjedna podijelili s nama Indira, Tony i Luka, a danas je na redu najmlađa zvijezda turneje Franka Batelić.
Prva dva Top Stars koncerta su odlično prošla, jesi li zadovoljna svojim nastupom?
– I više nego zadovoljna. Ostvarila sam dio svojih snova, uz najbolju ekipu i predivne, raspjevane ljude u publici. Uvijek mislim da sam mogla bolje, no ovoga puta sam zadovoljna sa sobom, a vjerujem i publika.
Je li bilo teško?
– Priznajem da nije bilo lako, no uživala sam u svakom trenutku, od plesnih preko pjevačkih proba do nastupa. Nedostajat će mi ti dani kada se sve završi.
Je li bilo treme pred nastup?
– Naravno da je! Ali to je više bila ona pozitivna trema koja te koncentrira i priprema na izlazak nego neka ogromna trema. No i ona je nestala čim sam stala na pozornicu i izgovorila prve riječi.
Najveće iskustvo do sada
Jesi li očekivala takvu euforiju, ludu reakciju publike, tako dobar glazbeni spektakl?
– Hmm… Nadala sam se. Ne znam za druge, ali ja nisam mogla vjerovati da je publika pjevala zajedno s nama od samoga početka pa sve do kraja koncerta sve pjesme. A moji prijatelji koji su me došli podržati, plesali su još satima nakon koncerta.
Što je ono najbolje na Top Starsu, čega ćeš se najviše sjećati?
– Ekipe, definitivno, sjajne energije, najbolje publike! I potvrde da imam zaista vjerne fanove koji me prate!
Kao mlada izvođačica dobila si izvrsnu priliku prezentirati se publici, koliko će ti to iskustvo pomoći dalje u karijeri?
– Ovo je najveće iskustvo u mom životu. Nadam se da me publika prihvatila i da će mi ovo biti dobra odskočna daska.
Što je ono najvažnije što si naučila tijekom ovih priprema za koncerte i samog nastupa?
– Da se samo treba prepustiti. Glazba je moj život i prati me u svakoj minuti mog dana. Sretna sam što imam tu privilegiju da svojom glazbom mogu uveseliti ljude, jednako kako to uveseljava mene. Ta energija koju sam osjetila između publike i mene je nevjerojatna. Od nje se osjećaš kao kralj univerzuma.
Jesi li se družila i privatno s Tonijem, Indirom i Lukom, kakva je atmosfera vladala u “back stageu”?
– Naravno. Bolje društvo nisam mogla ni poželjeti. Jednostavno je kliknulo među nama i svi jedva čekamo da se ponovno vidimo i prepričamo dogodovštine koje su nam se dogodile kroz tjedan. Indira je tako divna osoba uz koju nitko ne može biti tužan niti loše volje jer ona uvijek pronađe način da te uveseli. Luka je naš konobar, he he. Luka je super dečko koji je meni, a vjerujem i svima ostalima, najveće iznenađenje Top Starsa. A Tony, koji je oduvijek bio moj idol i s kojim mi je posebna čast surađivati jer je “tata” ovog projekta. Svi zajedno, s našim različitim osobnostima i energijama činimo nepobjediv tandem koji će vas sve baciti u trans.
Želim biti svoja
Koja ti je pjesma najviše “legla”?
– Uh, teško pitanje. Uživala sam u svakoj minuti koncerta i stvarno se ne znam odlučiti za baš jednu pjesmu. Možda mi se najviše svidio medley s Guettom, Madonnom i Jacksonom… Možda.
Estrada nam je puna pjevačica i pjevača, uspjeti je jako teško, obeshrabruje li te ta činjenica?
– Istina, teško je. Ali ja ću se truditi i raditi i dati sve od sebe. Pa što bude, bude!
Na koji se način danas jedan novi izvođač može probiti, što napraviti?
– Danas u svijetu viđamo primjere koji se zanose činjenicom da moraju biti ekstravagantni, posebni, pa čak i nakaradni da bi bili uspješni, drugačiji. Ja samo želim biti svoja i mislim da je to formula za uspjeh! Emocija uvijek pobjeđuje!
Koliko pomaže pojavljivanje u medijima, doziraš li to ili ideš devizom: što više, to bolje?
– Treba pronaći granicu, zlatnu sredinu. Kao i u svemu u životu.
Jesu li priče o nekakvom podmetanju na estradi napuhane ili je hrvatski show business jedno bojno polje?
– Ja ću vjerovati da je sve prenapuhano 🙂 “Think pink”…
Kakvi su tvoji odnosi s kolegama? Je li bilo teških trenutaka?
– Za sada sam sretnica i nisam imala nikakvih sukoba ni teških trenutaka.
Izgubila sam dio privatnosti
Družite li se vi glazbenici međusobno? Tko su tvoji prijatelji s estrade?
– Preferiram se družiti sa svojim starim društvom i prijateljima koje znam dugo vremena i kojima vjerujem jer tako zadržavam svoju privatnost za sebe, a i ostajem normalna. Naravno i da porazgovaram ili popijem piće s kolegama.
Što je ono što se drastično promijenilo u tvom životu otkad si postala popularna, poznata javnosti?
– Definitivno gubitak dijela privatnosti. Što mi ponekad jako teško pada.
Prilaze li fanovi?
-Prilaze, da, i to mi ne stvara nikakav problem već me i ispunjava.
Prilaze li dečki ili ih je strah? Najbolji ulet?
– Ha, ha, ha… Pa nisam ja nikakav magnet za dečke ovako privatno. Najbolji ulet? Hmm.. Ne znam, al’ smiješni su mi oni: “e, stvarno sličiš na Franku Batelić”.
Što treba imati dečko da bi te osvojio?
– Posebnu crtu. Nešto po čemu se izdvaja iz mase. Nešto čime zrači drukčije od svih ostalih.
Padaju li ljubomorni pogledi cura koje te okružuju?
– Ne. Okružena sam svojim prijateljima i prijateljicama koje znaju sve o meni i puno prije nego sam se pojavila u novinama.
Što te opušta?
– Jutarnje ritualno ispijanje kave uz odličnu glazbu i svoju mačku Eddi. Ali i odlazak u svijet mašte uz koju dobru knjigu.
Što nakon Top Starsa?
-Album, album, album, album!!!


Madonna me očarala


* Imaš li kakav glazbeni uzor na hrvatskoj estradi?
– Tonyja, haha. Još od pjesme ” Nek ti bude ljubav sva”, meni je Tony glazbeni uzor.
* A u inozemstvu?
– Uff, ima ih mnogo. Čitala sam nedavno jedan članak o Madonni i njenom životu. Očarala me. Došavši iz siromašne obitelji, sama je sagradila svoju karijeru. Nije imala iza sebe slavu ni oca, ni majke ili sestre. Divim joj se! A glasovno me inspiriraju dive poput Whitney, Arethe, ali i Jackson, Beatlesi i stari Motown izvođači.




 


Ne pazim na svaki kilogram


* Koliko ti je atraktivni izgled pomogao u karijeri? Kako održavaš liniju i svježinu? Za zube već znamo.
– Iskreno da vam kažem, u zadnje sam vrijeme zbog Top Starsa i fakulteta potpuno zanemarila održavanje linije, ljepote i slično… Inače nisam takav tip koji pazi na svaki kilogram, tri sata stoji pred ogledalom i sređuje se, al’ shvatila sam da je kondicija jako važna za moj posao i čim završimo s koncertima kod vas u Zadru i nakon toga u Splitu ponovno krećem na ples! Jedva čekam!