Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Lovre Marfat prvi do 12, Matija Biloglav druga

21.11.2011. 23:00
Lovre Marfat prvi do 12,  Matija Biloglav druga


Proteklog je vikenda u  zadarskom kanalu, u organizaciji  Jedriličarskog kluba Uskok, održana  već tradicionalna regata u povodu  dana grada Zadra, pod nazivom Kup  Svetog Krševana 2011. Mladi jedriličari, njih ukupno 52, odmjerili  su snage u klasi optimist, a najbolji  su bili Marin Desabota iz JK Val  Šibenik u muškoj, te Nika Fazlić iz  JK Jugo Mali Lošinj u ženskoj konkurenciji.
– Na ovaj način već tradicionalno  obilježavamo dan grada Zadra pa je  tako bilo i ove godine. Regata je  trajala dva dana u kojima su  odrađena četiri plova po maestralu  od četiri do šest čvorova. Uvjeti su  bili povoljni i sve je prošlo u redu.  Sudjelovalo je ukupno 52 natjecatelja, od čega su dvanaestorica  članovi našeg kluba – kazao je Robert Sandalić, sportski direktor Uskoka.
Mladi Zadrani dobro su odradili  regatu na domaćem terenu.
– To je mlada generacija, koja je već  jako lijepo stasala i napredovala, što  je pokazala i ovaj put. Ostvarili su  dobre rezultate, koji su došli čak i  nešto prije nego što smo očekivali.  Lovro Marfat je bio ukupno četvrti, a  prvi do dvanaest godina, dok je  Matija Biloglav bila ukupno osma, a  druga u ženskoj konkurenciji – dodao je Sandalić.
Katarina Brkić zauzela je četvrto  mjesto kod cura, Val Đurović je bio  13., Šime Sorić 25., Gašpar Perić 32.,  a nastupili su i najmlađi Karlo Vrsaljko, Gabriel Colić, Dominik Bašić,  Vita Simeunović, Vito Ivanišević, te  Mark Berber. Iz YC Biograd Ivan  Pjelik je bio 15., a Paško Baričić 16.,  dok je Josip Devović iz JK Sveti Filip  i Jakov bio 21. Sljedeća regata u  organizaciji JK Uskok na rasporedu  je 17. i 18. prosinca. Riječ je o  Božićnoj regati za krstaše, čime će u  klubu zaključiti ovu kalendarsku godinu.