Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Novim vinima potvrditi renome starih

21.11.2011. 23:00
Novim vinima potvrditi renome starih


Na tržište izlazimo sa novim vinima čime pokazujemo da imamo kontinuitet u proizvodnji i da ozbiljno i kvalitetno pristupamo bavljenju vinogradarstvom i vinarstvom, ističe Damir Jurjević


Udruga vinara i vinogradara Zadarske županije – Vina Liburna, uskoro će proslaviti godinu dana djelovanja. Zadovoljni dosadašnjim postignućima s istim entuzijazmom nastavljaju s promidžbom široke palete vina udruge. U sklopu programa svečanog obilježavanja Dana Grada Zadra i blagdana Svetog Krševana, članovi udruge Vina Liburna prezentirati će svoja vina na gastronomskoj manifestaciji Zadarski pijat. – Drago nam je da ćemo sudjelovati na ovoj velikoj gastronomskoj fešti i da ćemo s ostalim zadarskim vinarima i ugostiteljima uveličati Dan Grada Zadra. Uvijek se rado odazovemo manifestacijama u organizaciji Grada Zadra koje za cilj imaju promociju visokokvalitetnih proizvoda naše županije. Kada smo organizirali “Donat Wine Festival 2011 Zadar” bilo nam je zadovoljstvo da su nas podržali TZ Grada Zadra i TZ Zadarske županije i da smo tom prigodom uspješno prezentirali naša kvalitetna i vrhunska vina. Zajedničkim snagama možemo se razviti u gastronomski regionalni centar, rekao nam je Damir Jurjević, predsjednik Udruge vinara i vinograda Zadarske županije – Vina Liburna. 
Ugledni hrvatski i međunarodni vinari okupit će se na šestom Međunarodnom festivalu vina i kulinarstva u Zagrebu koji će se održati od 24. do 26. studenog 2011. U sklopu festivala održati će se okrugli stol, niz radionica, humanitarna večer i druga popratna događanja koja će u Zagreb privući mnoštvo ljubitelja vina i gastronomije. Festival svoja vrata za posjetitelje otvara 25. i 26. studenog u prostorima hotela The Regent Esplanade, dok će se vezane aktivnosti dogoditi i u danima koji prethode izložbenom dijelu. Međunarodni festival vina i kulinarstva u cijelosti je posvećen kulturi stola kao nezaobilaznom dijelu gospodarstva i jednoj od vodećih ponuda hrvatskog turizma. Ovogodišnji festival okupiti će više od 230 izlagača iz Hrvatske, Francuske, Italije, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Španjolske i Crne Gore.
Vinari i vinogradari udruge Vina Liburna u dvorani Venice hotela The Regent Esplanade predstaviti će se u punom sastavu i mnogobrojnim domaćim i stranim posjetiteljima prezentirati će svoja vina. 
– Na tržište izlazimo sa novim vinima čime pokazujemo da imamo kontinuitet u proizvodnji i da ozbiljno i kvalitetno pristupamo bavljenju vinogradarstvom i vinarstvom. Ujedno, to je pokazatelj ispravnog gospodarenja u ovim teškim uvjetima. Raduje nas da ćemo sudionike Međunarodnog festivala vina i kulinarstva upoznati sa cjelokupnom ponudom naših vina. Na manifestaciji ćemo se potruditi uspostaviti nove poslovne kontakte, razmijeniti iskustva s vinarima iz Hrvatske i svijeta i usvajati nova znanja, istakao je Damir Jurjević.
Na prestižnoj lokaciji hotela The Regent Esplanade okupit će se – uz vinare – i vodeći proizvođači hrane, maslinovih ulja, tartufa, sireva, pršuta i meda, koji će predstaviti svoje proizvode i gastronomsku ponudu. Organizatori su niz atraktivnih radionica i eno gastro edukacija namijenili poslovnim ljudima, trgovcima, sommelierima, ugostiteljima, ljudima iz javnog života, ali i ljubiteljima vina i hrane koji se amaterski zanimaju u gastronomiju.
Članovi Vina Liburna da bi što bolje promovirali svoja vina i osvojili nova tržišta organizirali su u ovoj godini niz zajedničkih nastupa na izložbama i sajmovima diljem Hrvatske i svijeta. Posebno ih se dojmilo izlaganje na sajmu Proweinu u Duesseldorfu i predstavljanje na festivalu London Wine Fair 2011.
– Jako smo zadovoljni što smo izlagali na vodećim vinskim sajmovima u Duesseldorfu i Londonu, to je bilo jedno posebno iskustvo. Tom prigodom upoznali smo se i izmjenjivali iskustva sa hrvatskim i svjetskim poznatim vinarima koji su rado degustirali naša vina. Ostvarili smo nove poslovne kontakte s trgovačkim predstavnicima, vinarima i sommelierima. Svakako ćemo i iduće godine izlagati na istim manifestacijama jer je to lijepa prilika za predstavljanje naših vina i naše županije vinarima iz Hrvatske i svijeta kao i mnogobrojnim posjetiteljima, kazao nam je vinar Šime Škaulj te dodao kako u udruzi nastavljaju s radom na stvaranju prepoznatljivosti kvalitete vina Zadarske županije, s kontinuiranim sudjelovanjem na festivalima i s širenjem poslovnih suradnji na domaćem i inozemnom tržištu.