Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Simulator pretkazao uspješnu sezonu

21.11.2011. 23:00
Simulator pretkazao uspješnu sezonu


Dan grada Zadra i blagdan Svetog Krševana veslači Jadrana i ove su godine obilježili internim natjecanjem na veslačkom simulatoru – ergometru. Aerobni test na šest kilometara za cilj je imao provjeriti trenutačno stanje forme uzdanica kluba te pokazati na koje će posade Zadrani najozbiljnije računati u nadolazećoj, olimpijskoj godini.
Ako je suditi po ostvarenim rezultatima, simulator je najavio uspješnu 2012.
– S obzirom na to da smo još uvijek u početnoj fazi priprema za novu sezonu, rezultatima smo sasvim zadovoljni. Potencijal su ponovno iskazale posade od kojih se najviše očekuje, ali i naši mlađi veslači, koji su pokazali da bi uz pravilan rad uskoro mogli njihovim stopama. Nadamo se da ćemo se nagodinu moći pohvaliti većim uspjesima od lanjskih – kaže Petar Milin, trener Jadranovih kadeta i škole veslanja.
Seniori Marin i Branko Begović dionicu su svladali s najbržim vremenom, a dvojac Mate Ledenko i Mile Čakarun, koji od sljedeće sezone nastupa u U-23 kategoriji, bio je najuvjerljiviji od mlađih veslača. U konkurenciji juniora i mlađih juniora istakli su se Luka Baričević, odnosno Josip Čerina.
Sezona u godini na isteku za Jadranaše je odavno završila. Do kraja 2011. neće sudjelovati na natjecanjima, već će formu nastaviti brusiti na pripremama u Zadru.