Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Zaustavljen niz Raštana, Primorac slavio u Benkovcu

21.11.2011. 23:00
Zaustavljen niz Raštana, Primorac slavio u Benkovcu


Trećeligaški derbi odigran u Benkovcu mogao je zadovoljiti samo navijače Primorca, jer je njihova momčad zasluženo pobijedila domaći Velebit i odnijela tri boda. Do 26. minute domaćini su imali igru, no Uskok, Vujević i Čerina nisu uspjeli postići zgoditak. No, nakon toga stvari u ruke su preuzeli gosti i postigli dva pogotka, a posebno valja istaknuti onaj mladog Fabija Nikpalja. Bio je to šesti uzastopni poraz Velebita, što definitivno nije dobar znak, pogotovo ako se uzme u obzir da su Benkovčani trenutačno 16. (od 18 klubova) na ljestvici. Šesti uzastopni poraz zvoni, vrijeme je za promjene. Ne mogu se ovakvom igrom gledatelji zadovoljiti u Benkovcu i stoga su potrebne promjene.
Raštane su poražene u Blatu od Zmaja. Požalio se Vedran Zrilić, predsjednik kluba, da je njegova momčad i fizički bila napadnuta. Navodno se svašta događalo protiv Blata. U svakom slučaju, sigurno će igrači Raštana ovu utakmicu što prije željeti zaboraviti.
Parovi idućeg kola: Primorac 1929 – Velebit, Hrvace – Konavljanin, Neretva – Omiš, Val – Dinara, Zmaj (M) – Zagora, Neretvanac – GOŠK, Uskok – Jadran KS, Raštane – Jadran LP, Primorac – Zmaj (B).
Četvrta HNL
Polačani su zasluženo odnijeli bod Krki u gostima. Krka i dalje vodi s velikom razlikom. Polača je treća, ali Polačani su dokazali da su itekako zrela i kvalitetna momčad. Pridražani su protiv SOŠK-a postigli jedan gol i odnijeli sva tri boda, a razigrao se Hrvatski vitez i sa četiri gola u mreži ispratio Pakoštane. Sabunjar je na uvijek vrućem terenu u Siveriću uzeo sva tri boda. Dragovoljac je pobijedio Pag, a Zlatna luka je primila čistu peticu od Vodica. Podgradina i Škabrnja su odigrale miroljubivo.
U 14. kolu igraju: SOŠK – Škabrnja, Zrmanja – Podgradina, Zlatna luka – DOŠK, Pag – Vodice, Sabunjar – Dragovoljac, Polača – Rudar, Pakoštane – Krka, Hajduk – HV Posedarje.
ŽNL
U 11. kolu na šest utakmica postignut je 21 gol, u prosjeku tri i pol po utakmici. Od strijelaca najraspoloženiji je bio Dragan Fabijan koji je sa sva tri gola uveliko doprinio slavlju Zemunika u Gorici. Pored njega sa dva gola istaknuli su se F. Števanja i Vulelija, oba iz Vrčeva. Od vratara samo Grizelj iz mlade momčadi Dalmatinca i Mate Krnčević iz Zemunika nisu vadili loptu iz mreže.
Najzanimljivije su dvije pobjede gostiju od kojih je poraz Gorice na svojoj Jamorini od Zemunika učinio vrh ljestvice još zanimljivijim. Pomalo neočekivan poraz Gorice, bez obzira što je s druge strane terena bio Zemunik, momčad koja može svakog pobijediti, ali i izgubiti kada se nitko ne nada. Ovaj put su na krilima trostrukog strijelca Dragana Fabijana pobijedili usred Gorice, ali su ipak ostali na diobi prvog mjesta s Croatiom koja je u Turnju slavila u susjedskom derbiju protiv nogometaša iz obližnjeg Sv. Filip i Jakova. S bodom manje na trećem su mjestu Arbanasi koji su pak “prizemljeni” od Velebita u Gračacu rezultatom 3:1. Turbić, B. Juko i R. Juko (11 m) su bili strijelci za domaće, a Novak je dao počasni gol za goste. Velebit je tako čvrsto u sredini ljestvice s istim brojem bodova kao i Dalmatinac, koji je neočekivano slavio u Debeljaku pobijedivši domaćine sa 2:0. Polovinom prvog dijela Marić je Crničane doveo u vodstvo, a pred odmor Vujević je pridodao još jedan gol za konačnu pobjedu. Zahvaljujući domaćim pobjedama NOŠK i Vrčevo su na diobi četvrtog i petog mjesta sa samo tri boda zaostatka za vodećima. NOŠK je slomio otpor Murvice sredinom prvog poluvremena golom Grđana, a sredinom drugog dijela povisio je I. Čolak da bi desetak minuta kasnije Tadić ublažio poraz gostiju. Pred oko 150 vjernih navijača u utakmici s najviše golova Vrčevo je na svom Drežlovcu slavilo u srazu s Bibinjem 4:2. Sve su s po dva gola uradili F. Števanja i Vulelija, a za goste strijelci su bili L. Lukić i H. Režan.